Η εμπειρία και η ποιότητα των στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο εκτός έδρας ντέρμπι με τη Λίβερπουλ έκανε τη διαφορά και ο Ραφαέλ Βαράν ξεχώρισε, έχοντας άξιο συμπαραστάτη τον Τζόνι Έβανς και αφιέρωσε το βραβείο του κορυφαίου του ματς, σε όλη την υπόλοιπη αμυντική γραμμή.

Ο Βαράν λίγο έλειψε να καταφέρει κάτι μοναδικό ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο, του έλειψαν ακόμα 5 στιγμές για να κατακτήσει την κορυφή σε ένα τρομερό στατιστικό στα χρονικά της ομάδας του.

Με 15 απομακρύνσεις της μπάλας και τερματισμό των επιθέσεων των αντιπάλων, πλησίασε τις 19 που είχε μετρήσει ο Κρις Σμόλινγκ το 2017 σε αναμέτρηση απέναντι στη Λέστερ! Παράλληλα, ο νυν αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» είχε 4/4 στις εναέριες μονομαχίες και στο φινάλε του ντέρμπι βραβεύτηκε ως ο Man of the Match.

Εκείνος, με μια ανάρτησή του στα social media έδειξε ότι εκτιμά την βοήθεια που του παρείχαν ο Ονάνα στα γκολπόστ και οι υπόλοιποι της τετράδας της αμυντικής γραμμής, αφιερώνοντας σ’ εκείνους τη διάκρισή του.