Η Αστυνομία είναι πλέον πεπεισμένη ότι πίσω από τις δύο στυγερές δολοφονίες του Θανάση Καλογερόπουλου στη Λεμεσό και του Αλέξη Μαυρομιχάλη στη Λευκωσία περί τα τέλη περασμένου Οκτωβρίου, βρίσκονται τα ίδια πρόσωπα.

Τόσο από τα στοιχεία που υπάρχουν, οι ενδείξεις αλλά και άλλα δεδομένα που ανέλυσαν οι ανακριτικές αρχές, τεκμαίρεται πλέον ότι οι δυο δολοφονίες συνδέονται, ως προς το πρόσωπο που κρύβεται πίσω. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες ενδείξεις, στην Αστυνομία είναι σίγουροι πως οι δράστες των δυο δολοφονιών είναι διαφορετικοί, κι’ αυτό δεν επιλέγηκε τυχαία. Οι ηθικοί αυτουργοί ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους σπέρνοντας παράλληλα σύγχυση στις διωκτικές αρχές για το κατά πόσον τα δύο εγκλήματα, που είχαν διαφορά 38 ώρες, σχετίζονται.

Η επιβεβαίωση ότι οι δύο φόνοι σχετίζονται ήρθε πρόσφατα μέσα από τα στοιχεία που προέκυψαν αλλά και άλλα δεδομένα που κατέχουν οι ανακριτές. Ελλείψει όμως μαρτυριών που να δημιουργούν το νομικό υπόβαθρο για περαιτέρω ενέργειες, δεν φαίνεται να γίνονται άλλες κινήσεις προς την πλευρά αυτή.

Σημειώνεται ότι αρχικά η Αστυνομία είχε διασυνδέσει τα δύο εγκλήματα λόγω του γεγονότος ότι το ένα ακολούθησε το άλλο και επειδή κάποια στοιχεία έμοιαζαν, κυρίως ως προς τον τρόπο δράσης των εκτελεστών. Ειδικά το κάψιμο του οχήματος διαφυγής των δραστών, ήταν ένα καίριο στοιχείο που οδηγούσε τις ανακριτικές ομάδες να κάνουν τον συσχετισμό. Ωστόσο αργότερα και ελλείψει άλλων στοιχείων, η όποια διασύνδεση έγινε αφέθηκε στο περιθώριο και η βαρύτητα στις έρευνες δόθηκε στον εντοπισμό των δραστών για το κάθε έγκλημα ξεχωριστά.

Όμως, μετά από ορισμένα γεγονότα που ήρθαν στο φως αλλά και δεδομένα που είναι εις γνώση όσων ασχολούνται με τις δολοφονίες, οδηγούν στο συμπέρασμα πως συνδέονται με τη διαφορά ότι οι δράστες είναι διαφορετικοί.

Στο μεταξύ, και ενώ για τη δολοφονία Καλογερόπουλου παραπέμφθηκαν σε δίκη τέσσερα πρόσωπα τα οποία τελούν υπό κράτηση, για τον φόνο Μαυρομιχάλη, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Σαράντα τρεις ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία του 45χρονου επιχειρηματία στο διαμέρισμά του στην Ακρόπολη και οι έρευνες της Αστυνομίας κινούνται σημειωτόν, αφού καμιά εξέλιξη ως προς τις κινήσεις των δραστών δεν έχει προκύψει.

Πάντως οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζουν να ψάχνουν για κλειστά κυκλώματα που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τη διαφυγή του δράστη ή και συνεργού του, ενώ αναλύονται τα τηλεπικοινωνιακά του δεδομένα από τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε. Παράλληλα, λαμβάνονται καταθέσεις από πρόσωπα όταν προκύπτει ανάγκη προς επιβεβαίωση ή διερεύνηση κάποιου νέου στοιχείου. Η ανακριτική ομάδα που συστάθηκε για να διερευνήσει τον φόνο συνεχίζει να προβαίνει σε ενέργειες που μπορεί να φέρουν κάτι στο φως, παρόλο που μέχρι τώρα όλα συνηγορούν πως ο εκτελεστής έδρασε με επαγγελματικό τρόπο, μελετώντας με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κινήσεις του, μακριά από κλειστά κυκλώματα.

Όπως έγραψε ο «Φ», ο δράστης χρησιμοποίηση αυτόματο τυφέκιο FN το οποίο δεν χρησιμοποιείται πλέον από την Εθνική Φρουρά και εικάζεται ότι μεταφέρθηκε από τα κατεχόμενα.

Πηγή: Philenews.com