Κάποιες φορές ορισμένα «χαστούκια» μπορεί να λειτουργήσουν ευεργετικά για μία ομάδα, να την ξυπνήσουν, να φέρουν άμεση αντίδραση.

Στην περίπτωση της Μπάγερν Μονάχου, ο αποκλεισμός – σοκ από το Κύπελλο από την Σααρμπρίκεν λειτούργησε ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.

Οι Βαυαροί ταξίδεψαν θυμωμένοι στην Βεστφαλία και καθάρισαν το klassiker με την Μπορούσια Ντόρτμουντ από το πρώτο δεκάλεπτο! Η ομάδα του Τόμας Τούχελ πέτυχε έξι γκολ, εντέλει μέτρησαν τα τέσσερα, με την Μπορούσια Ντόρτμουντ να είναι ο κομπάρσος σε μία επίδειξη δύναμης της Μπάγερν Μονάχου, που με το επιβλητικό 0-4 πλησίασε την κορυφή στους δύο βαθμούς.

Τα πάντα τελείωσαν από νωρίς. Από πολύ νωρίς. Στο 4ο λεπτό από κόρνερ του Σανέ, η άμυνα των γηπεδούχων «κόλλησε» και ο Ουπαμεκανό με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1.

Πριν καν συνέλθουν οι παίκτες της Ντόρτμουντ από το σοκ ήρθε και το δεύτερο. Ο Σανέ πλαγιοκόπησε από τα αριστερά, έβγαλε σέντρα ακριβείας και ο Κέιν είχε εύκολη δουλειά για το 0-2 (9’).

Οι Βεστφαλοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι και γλίτωσαν από τρίτο γκολ με το ξεκίνημα της επανάληψης, όταν το τέρμα του Μουσιάλα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Νόιερ με μεγάλη επέμβαση είπε όχι στον Ρόις στην μοναδική καλή στιγμή των γηπεδούχων (56’), με τους Βαυαρούς να βρίσκουν στο τέλος στρέμματα κενού χώρου και να φτάνουν στον απόλυτο θρίαμβο.

Από πάσα ακριβείας του Κομάν, ο Χάρι Κέιν έκανε εύκολα το 0-3 (72’), ενώ στις καθυστερήσεις ο Άγγλος ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο το προσωπικό του χατ-τρικ (94’, 0-4), στο απόλυτο βράδυ για τους ισόβιους πρωταθλητές Γερμανίας.