Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ Ραν Μπεν Σιμόν παραχώρησε δηλώσεις στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί, το ντέρμπι με την ΑΕΛ και τον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις πρώτες του δύο εβδομάδες στην ομάδα: «Είναι ένας νέος δρόμος για την ομάδα και εμένα θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά παρόλο που ξέρω ότι το αποτέλεσμα μετράει περισσότερο λόγω της κατάστασης αλλά πρέπει να παίξουμε με το σωστό πάθος για το παιχνίδι. Είδα την προηγούμενη εβδομάδα με τον Απόλλωνα μια καλή ομάδα που μπορεί να κάνει κάτι σπουδαίο στο πρωτάθλημα. Ήρθα για να κάνω ένα καλό ξεκίνημα και είμαι ευχαριστημένος από όλα. Τώρα οι παίκτες πρέπει να μου δείξουν τη διαφορά. Είμαι άνθρωπος που προσπαθώ να βλέπω τα θετικά και βλέπω πολλά στην ομάδα αλλά δεν θέλω να βάψω τίποτα ροζ. Έρχομαι να δουλέψω σκληρά να γνωρίσω την ομάδα και τους παίκτες καλύτερα αλλά μέχρι τώρα βλέπω είναι μια κατάσταση υγείας στην ομάδα. Απλά θέλουμε να έχουμε περισσότερη ενέργεια».
Για τον κόσμο και τα αγωνιστικά: «Θυμάμαι τους οπαδούς ήμουν εδώ 9 χρόνια πριν και τους θυμάμαι όταν συνδέονται με την ομάδα που παίζει σωστά με πάθος έρχονται με μεγάλους αριθμούς οπότε πρέπει να τους φέρουμε πίσω είναι ευθύνη μας. Αλλά βλέποντας τους αριθμούς φέτος αυξάνονται όλο και περισσότερο και πρέπει να παίζουμε καλά για να πιστέψουν σε εμάς και είναι η μεγαλύτερη μας δύναμη. Όλη η ομάδα είναι έτοιμη μόνο ο Άλφα θα μείνει εκτός με κάρτες και έχουμε καλό ρόστερ και βλέποντας πως προπονηθήκαμε νομίζω θα πάμε καλά απέναντι στην πάντοτε δύσκολη ομάδα της ΑΕΛ».