Το άστρο του Βίκτορ Γουεμπανιαμά έχει αρχίσει να λάμπει εκτυφλωτικά και στο ΝΒΑ, πολύ νωρίτερα ίσως από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι. Ο Γάλλος ρούκι οδήγησε τους Σπερς σε μεγάλη νίκη επί των Σανς στο Φίνιξ με 132-121 έχοντας 38 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες. Παράλληλα έκανε και μια σειρά από σπουδαία ρεκόρ.

Ο «Γουέμπι» έγινε μόλις ο τρίτος teenager (ως 19 ετών) που έχει τουλάχιστον 38 πόντους σε έναν αγώνα ΝΒΑ μετά τους Λεμπρόν Τζέιμς και Κέβιν Ντουράντ. Παράλληλα, οι 38 πόντοι του ισοφαρίζουν την τρίτη καλύτερη επίδοση από ρούκι των Σπερς, με τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον μοναδικό που έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα στο παρελθόν.

Επίσης, ο Γουεμπανιαμά έχει πετύχει πλέον 103 πόντους στα πέντε πρώτα παιχνίδια της καριέρας του στο ΝΒΑ και μαζί με τον Ρόμπινσον είναι ο μόνος ρούκι των Σπερς που είχε τριψήφιο αριθμό σε αυτό το διάστημα. Μάλιστα, είναι και ο πρώτος παίκτης με 100 πόντους και 10 τάπες στα πρώτα πέντε παιχνίδια του στο ΝΒΑ μετά τον Σακίλ Ο’ Νιλ το 1992 με τους Ορλάντο Μάτζικ.

Τέλος, οι 38 πόντοι του είναι οι περισσότεροι που πετυχαίνει παίκτης στα πρώτα πέντε ματς της καριέρας του στο ΝΒΑ από τον Λάρι Κένον το 1976.