Η Νάπολι αναζητά τον επόμενο προπονητή που θα την οδηγήσει εκ νέου στις επιτυχίες μετά την φετινή δραματική πτώση της ομάδας και το όνομα του Αντόνιο Κόντε φιγουράρει στην κορυφή της λίστας.
Η ομάδα της Νάπολι ολοκλήρωσε μία σεζόν εκ διαμέτρου αντίθετη με την προηγούμενη, αφού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 33 χρόνια ξηρασίας, ο σύλλογος δε παρέμεινε στην κορυφή τερματίζοντας εν τέλει στην απογοητευτική 10η θέση.
Οι Ναπολιτάνοι προχώρησαν σε 3 αλλαγές προπονητή κατά την διάρκεια της σεζόν ωστόσο καμία επιλογή δεν ευδοκίμησε για την ιταλική ομάδα. Ο σύλλογος δεν κατάφερε να διεκδικήσει επάξια μία από τις προνομιούχες θέσεις στην βαθμολογική κατάταξη και εύλογα έμεινε εκτός Ευρώπης.
Η ανάγκη για άμεση αλλαγή είναι πολύ έντονη και σύμφωνα με το ιταλικό Sky Sport ο προπονητής ο οποίος φαίνεται να έχει πείσει την διοίκηση είναι ο Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός τεχνικός δεν έχει πλέον ανταγωνισμό για την θέση και οι επαφές συνεχίζονται σε θετικό κλίμα δίχως ωστόσο να έχει προκύψει τίποτα οριστικό μέχρι στιγμής.
Ο Κόντε έχει μείνει χωρίς ομάδα από τον Μάρτιο του 2023, όταν και αποχώρησε από την Τότεναμ και ο ίδιος φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του. Παράλληλα υποστηρίζεται πως ενδεχομένως θα περιορίσει -ως έναν βαθμό- τις οικονομικές του απαιτήσεις προκειμένου να επιτευχθεί το deal ανάμεσα στις δύο πλευρές.