Το βράδυ της Πέμπτης, στο 90′ + 5′, χάρισε στην Άστον Βίλα την πρώτη ευρωπαϊκή της νίκη σε φάση ομίλων μετά το 2008! Ο Τζον ΜακΓκιν φροντίζει σε ιστορικές στιγμές της ομάδας του Μπέρμιγχαμ να δηλώνει βροντερό «παρών» και το έχει πράξει αυτό από το 2019 και μετά!

Οι «χωριάτες» έβλεπαν τον χρόνο να λιγοστεύει, τον ρέφερι να κοιτάζει το ρολόι του για να σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης απέναντι στην Ζρίνσκι Μόσταρ, τις τελικές να έχουν φτάσει τις 25 δίχως η μπάλα να έχει καταλήξει στα δίχτυα και το άγχος είχε πλέον κυριεύσει τους παίκτες του Έμερι.

Όχι, όμως, τον ΜακΓκιν που βρήκε ευκαιρία να κάνει το «Βίλα Παρκ» να… χοροπηδάει μαζί με τους οπαδούς, αφού στο 90’+5′ έγινε το 1-0 και η Βίλα πανηγύρισε την κατάκτηση όλων των βαθμών από το ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο νυν αρχηγός της Άστον Βίλα πρόσφερε στο κλαμπ το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα σε φάση ευρωπαϊκών ομίλων έπειτα από το 2008, ωστόσο, στο παρελθόν έχει φροντίσει να πετύχει γκολ – σταθμούς για την ομάδα.

Το σημαντικότερο ήταν εκείνο με το οποίο έγραψε το τελικό 2-1 επί της Ντέρμπι Κάουντι στον τελικό των μπαράζ ανόδου στο «Γουέμπλεϊ», τον Μάιο του 2019, με την ομάδα των Σμιθ και Τέρι να επιβάλλεται εκείνης του Φρανκ Λάμπαρντ και να παίρνει το «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ.

Έπειτα, με την έναρξη της επόμενης σεζόν και με την Βίλα στην κορυφαία κατηγορία, ο ΜακΓκιν πέτυχε το πρώτο γκολ της επαναφοράς στην λαμπερή Λίγκα, στην ήττα (3-1) από την Τότεναμ. Και τώρα, ο νυν captain μίλησε… ευρωπαϊκά!