Θρίαμβος για την Τουρκία!

Η ομάδα του Βιτσένζο Μοντέλα διέλυσε με 4-0 τη Λετονία και έφτασε τους 16 βαθμούς στον όμιλο, κάτι που σημαίνει πως βρίσκεται πλέον οριστικά στο Euro 2024! Αυτό επηρεάζει και την Ελλάδα, οι οποία θα γλιτώσει τους απαιτητικούς Τούρκους στο εναλλακτικό μονοπάτι των playoff, αν τελικά δεν προκριθεί μέσω προκριματικών!

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Ουαλία σόκαρε την Κροατία, την οποία νίκησε 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Χάρι Γουίλσον. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο έμεινε ζωντανή για πρόκριση, αλλά κρατάει την τύχη της στα χέρια της, αφού ισοβαθμεί με τους Κροάτες στους 10 βαθμούς και έχει το πάνω χέρι στα μεταξύ τους ματς!

Αν στα δύο εναπομείναντα ματς με Αρμενία και Τουρκία κάνουν καλύτερη ή ίση συγκομιδή σε σχέση με τους Κροάτες, οι Ουαλοί θα προκριθούν στο Εuro, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς!

Tα αποτελέσματα:

Τουρκία-Λετονία 4-0
(58′ Αγκιούν, 83’/92′ Τοσούν, 87′ Ακτίρκογλου)

Ουαλία-Κροατία 2-1
(Γουίλσον 47’/60′ – 75′ Πάσαλιτς)

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Euro 2024: Τα αποτελέσματα του 4ου ομίλου

Οι επόμενες αγωνιστικές:

18 Νοεμβρίου

Αρμενία-Ουαλία (15:00)
Λετονία-Κροατία (18:00)

21 Νοεμβρίου

Κροατία-Αρμενία (20:45)
Ουαλία-Τουρκία (20:45)

Tα ματς

Στο ματς του Κάρντιφ, Ουαλία ήταν πιο δραστήρια από την αρχή της αναμέτρησης, ωστόσο δεν κατάφερνε να απειλήσει την εστία του Λιβάκοβιτς παρόλο που είχε συχνά προϋποθέσεις. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάτι ιδιαίτερο, ωστόσο πολύ νωρίς στο δεύτερο ο Χάρι Γουίλσον κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, νίκησε στην ταχύτητα τον Ντομαγκόι Βίντα και πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Κροατίας για το 1-0.

Δεν πέρασαν παρά 13 λεπτά από το γκολ, για να έρθει ο ίδιος παίκτης και να γράψει το 2-0. Μετά από εξαιρετική σέντρα του Ντάνιελ Τζέιμς, ο Γουίλσον και πάλι βγήκε πρώτος στην μπάλα και με όμορφη κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο στον Λιβάκοβιτς, δίνοντας προβάδισμα νίκης στην Ουαλία. Οι Κροάτες έψαχναν απεγνωσμένα απάντηση, και τη βρήκαν με κεφαλιά του Μάριο Πάσαλιτς, που μείωσε σε 2-1 στο 75ο λεπτό. Το σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς άρχισε την… αφόρητη πίεση στους Ουαλούς, απειλώντας διαρκώς για την ισοφάριση.

Στο Ικόνιο, η Τουρκία πίεσε από το πρώτο λεπτό, με τη βοήθεια της έδρας, για το γκολ, το οποίο βρήκε στο 24′ με τον Γιουνούς Αγκιούν. Παρόλα αυτά, ο υπήρχε οφσάιντ νωρίτερα στη φάση, επομένως το τέρμα ακυρώθηκε. Ο Τούρκος μεσοεπιθετικός, πάντως, δεν είχε πει την τελευταία του λέξη, αφού στο 58′ με μονοκόμματη βολίδα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, βάζοντας μπροστά τους γηπεδούχους.

Aπό εκεί και πέρα, η Τουρκία προσπάθησε να σβήσει το παιχνίδι, ωστόσο στο 77′ απειλήθηκε από κεφαλιά του Ιλκάουνιεκς που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι! Η χαμένη ευκαιρία αυτή καταδίκασε τους Λετονούς, οι οποίοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ στο 83′ με τον Τσενκ Τοσούν που είχε περάσει ως αλλαγή, ο οποίος σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη των γηπεδούχων. Το τελικό σκορ διαμόρφωσαν στο 87′ ο Κερέμ Ακτίρκογλου και στο 92′ ξανά ο Τοσούν, υπογράφοντας τον θρίαμβο της Τουρκίας, που πέρασε οριστικά στο Euro!