Συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε ασφυκτική πολιορκία.

Ακόμα μία νύχτα σφοδρών συγκρούσεων στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι Ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούσαν τον θύλακα με φονικές αεροπορικές επιδρομές, εκτοπίζοντας περισσότερους από 100.000 ανθρώπους και στέλνοντας πλήθος τραυματιών Παλαιστινίων σε υπερπλήρη νοσοκομεία, καθώς ο στρατός ετοιμάζεται για ολοκληρωτική επίθεση στην πυκνοκατοικημένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποκατέστησε τον έλεγχο στα σύνορά του με τη Λωρίδα της Γάζας και ότι βάζει νάρκες στα σημεία που μαχητές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος είχαν γκρεμίσει τον φράκτη στη διάρκεια της αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσαν το Σάββατο στο Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, έπειτα από άλλη μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.

Οι νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ εξαπολύθηκαν μετά την απειλή της Χαμάς να εκτελεί έναν ισραηλινό όμηρο κάθε φορά που το Ισραήλ βομβαρδίζει ένα σπίτι Παλαιστινίων απροειδοποίητα.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε επίσης στα όπλα 300.000 εφέδρους, αριθμό που δεν έχει προηγούμενο, και επέβαλε αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, εγείροντας φόβους ότι σχεδιάζει χερσαία επίθεση σε απάντηση στην πιο τολμηρή και αιματηρή επίθεση της Χαμάς εδώ και δεκαετίες.

Η βία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.500 ανθρώπους, ενώ έχει προκαλέσει διεθνείς δηλώσεις υποστήριξης προς το Ισραήλ, διαδηλώσεις σε υποστήριξη των Παλαιστινίων και εκκλήσεις για να σταματήσουν οι συγκρούσεις και να προστατευθούν οι άμαχοι.

Το βράδυ της Τρίτης ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως οβίδες από τη Συρία έπληξαν μη κατοικημένη περιοχή στο προσαρτημένο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Το ισραηλινό πυροβολικό ανταπέδωσε τις βολές, στοχεύοντας την τοποθεσία από όπου ερρίφθησαν οι οβίδες, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση.