Την περασμένη Πέμπτη, η Ισπανία νίκησε με 2-0 την Σκωτία για τα προκριματικά του Euro 2024. Πρόκειται για ένα σημαντικό αποτέλεσμα για την «Roja», όμως οι Σκωτσέζοι διαμαρτύρονται για την ακύρωση του τέρματος που σημείωσε ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ όταν δεν υπήρχε σκορ στο ματς.
Αφού συμβουλεύθηκε τον VAR, ο διαιτητής, Σερντάρ Γκιοζουμπουγιούκ ακύρωσε το γκολ για φάουλ σε βάρος του Ισπανού τερματοφύλακα, Ουνάϊ Σιμόν, στερώντας από την Σκωτία μία τεράστια ευκαιρία να προκριθεί, δεδομένου ότι χρειαζόταν έναν βαθμό για να πάρει το εισιτήριο.
Ωστόσο η ομοσπονδία της Σκωτίας, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου, Ιαν Μάξγουελ, έστειλε επιστολή στον επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των γεγονότων. Η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail», αναφέρει ότι η Σκωτία θέλει αρκετές απαντήσεις στα ερωτήματά της. Και συγκεκριμένα, γιατί ενημερώθηκαν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς ότι η απόφαση είχε αλλάξει σε οφσάιντ 16 λεπτά αργότερα, όταν ένα γραμμικό γράφημα που παρουσιάστηκε έδειχνε μόνο μία γραμμή; Και γιατί η απόφαση άλλαξε για τρίτη φορά για να ενημερώσει τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ότι το γκολ είχε ακυρωθεί επειδή ο Σκωτσέζος παίκτης Τζακ Χέντρι θεωρήθηκε ότι έκανε φάουλ στον τερματοφύλακα Ουνάι Σιμόν;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ