Ο Βανά Άλβες, εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές του Άρη στη διάσκεψη τύπου ενόψει της αναμέτρησης με τη Σπάρτα Πράγας, για την 1η αγωνιστική του Γιουρόπα Λιγκ.
Αναλυτικά:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα χρησιμοποιήσω κάποια λόγια του κόουτς μου. Το αξίζαμε και παλέψαμε να είμαστε εδώ. Είμαστε η μόνη ομάδα που παλεύουμε για την Κύπρο. Είναι φανταστικό αυτό που μπορεί να σου δώσει το ποδόσφαιρο. Πριν τρία χρόνια ήμασταν στη Β’ Κατηγορία. Ποτέ να μην αμφισβητείς τους ονειροπόλους γιατί είμαστε επικίνδυνοι. Θα πρέπει να κάνουμε άλλη μια σπουδαία σεζόν για να είμαστε ξανά εδώ του χρόνου. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα παλέψουμε. Έχουμε φανταστικούς ποδοσφαιριστές και θα τα δώσουμε όλα στα 90 λεπτά. Πρέπει να το απολαύσουμε από τη στιγμή που το πετύχαμε, αλλά θέλουμε να πάρουμε και κάτι από το ματς».
Για το ότι δεν έπαιξε στην Ευρώπη με την Πόρτο: «Έφτασα πολύ κοντά στο να αγωνιστώ με την Πόρτο αλλά θα είναι και για εμένα το ντεμπούτο μου στην Ευρώπη. Μίλησα για ονειροπόλους γιατί στα αποδυτήρια έχουμε πολύ νεαρούς. Εγώ και οΚακόριν είμαστε οι πιο μεγάλοι στα 32 μας. Έχουμε πολλούς ονειροπόλους στα αποδυτήρια. Θέλουμε να δείξουμε ότι αλλάζουμε μέρα με τη μέρα. Το είπα και πριν, γνωρίζετε που ήμασταν πριν τρία χρόνια. Θέλουμε να βάλουμε και εμείς το…λιθαράκι μας για την Κύπρο. Αυτό που είναι δεδομένο είναι πως θα τα δώσουμε όλα».
Για το αν είναι η Σπάρτα Πράγας το φαβορί: «Με κάλυψε ο προπονητής μου. Πολύ καλά τα είπες κόουτς (γέλια)».
Για το αν θα έχει πολύ δουλειά αύριο: «Δεν αγωνίζομαι μόνος μου. Έχω τους συμπαίκτες μου και έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτούς. Αν βρεθούμε στη μέρα μας γιατί όχι να αναγκάσουμε τους δημοσιογράφους και στην Τσεχία να μιλούν για εμάς»!