Δείτε και διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι, προπονητής του Άρη, στη διάσκεψη τύπου ενόψει του ματς της 1ης αγωνιστικής για το Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στη Σπάρτα Πράγας στην Τσεχία.
Το βίντεο και οι τοποθετήσεις του:
Αρχικά: «Ανυπομονούμε για αυτή την εμπειρία, για αυτά τα ματς, για τους ομίλους. Θα αντιμετωπίσουμε μια κορυφαία ομάδα. Είναι μια ομάδα που παίζει με ταχύτητα και διαρκή κίνηση. Έχουμε και εμείς μια σχετική εμπειρία. Και από πέρσι που δεν ήταν και η καλύτερη. Οι ποδοσφαιριστές έχουν αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να κάνουμε μια δυναμική εμφάνιση, να κάνουμε την καλύτερη μας παρουσία. Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε αυτά τα 90 λεπτά. Δεν ήρθαμε για τουρισμό. Ήρθαμε να παλέψουμε για να πάρουμε κάτι καλό. Είμαστε η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί την Κύπρο και θέλουμε και για αυτό τον λόγο βαθμολογικό όφελος».
Για το ότι έχουν παρόμοιο στυλ παιχνιδιού Άρης και Σπάρτα Πράγας:«Ναι έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Είναι πιο έμπειρη η Σπάρτα και θα είναι ένα γρήγορο και ανοικτό ματς. Εύχομαι να μπορέσουμε να κοντρολάρουμε το τρανζίσιον των Τσέχων γιατί είναι πολύ γρήγοροι και πολύ έξυπνοι. Γνωρίζουμε και τα ατού τους και τις αδυναμίες τους. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση για να υλοποιήσουμε όλα αυτά που έχουμε στο μυαλό μας».
Για το αν είναι η Σπάρτα Πράγας το φαβορί: «Αν έλεγα πως η Σπάρτα είναι το φαβορί θα είναι λες και υποτιμώ τη δική μου ομάδα. Είναι πιο έμπειροι στην Ευρώπη. Είναι κάποια βήματα πιο μπροστά από εμάς. Είμαστε πεινασμένοι και θέλουμε να τα δώσουμε όλα. Αν έρθει η ήττα θα είναι ένα μάθημα. Μισώ τις ήττες και το να χάνω, αλλά πάντα μας γίνεται μάθημα. Δεν θέλω να σταθώ σε έναν παίκτη που μου έκανε εντύπωση. Μου αρέσει ο γρήγορος τρόπος παιχνιδιού και χαίρομαι πάρα πολύ που θα τους αντιμετωπίσουμε».
Για τη δουλειά που γίνεται από όλο το τιμ: «Πριν μερικές μέρες συνομίλησα με κάποιον μασέρ που ήταν στην Ανόρθωση και μου είπε πως  εκτιμούσε τον Κετσπάγια γιατί αν έχει προπόνηση στις 18:00, έρχεται 60 και 90 λεπτά νωρίτερα. Εγώ του είπα «φίλε μου όταν έχουμε προπόνηση στις 18:00, εμείς ερχόμαστε από τις 09:00 στο γραφείο». Η δουλειά που γίνεται είναι από όλους. Όχι μόνο από τον γυμναστή ή εμένα αλλά από όλους. Όταν πρωτοήρθα στον Άρη και ζήτησα από τους πάντες να έρχονται στις 09:00 να δουλεύουν με έβλεπαν περίεργα, αλλά αν θέλουμε να ονειρευόμαστε πρέπει να είμαστε συνεπείς και σε αυτό το κομμάτι».
Για το αν το αυριανό ματς θα  δείξει τι μπορεί να κάνει ο Άρης στον όμιλο, και το γεγονός ότι ακολουθεί ντέρμπι με την Ομόνοια και επηρεάζει το πλάνο του: «Είναι στο Δουβλίνο ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ; Μπορεί να πάμε στο Δουβλίνο (γέλια). Δεν παίζει ρόλο. Από αυτά τα ματς έχουμε μόνο να μάθουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν ήρθαμε διακοπές. Έχω στο μυαλό μου ένα πλάνο και για τον αγώνα κόντρα στην Ομόνοια αλλά δεν θέλω να βλέπω μακριά. Να τελειώσει το αυριανό ματς και μετά θα συγκεντρωθούμε στο ματς με τον Απόλλωνα».
Τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Μποακί και ο Μουσούντα είναι έτοιμοι. Ο Γιαγκό θα χρειαστεί ακόμα μερικές μέρες. Για το γεγονός πως δεχόμαστε γκολ είναι περισσότερο από ατομικά λάθη και όταν ο αγώνα είναι…τελειωμένος, αλλά πρέπει να το προσέξουμε. Μου αρέσει που βλέπω τον Βανά να ποστάρει ότι κράτησε ανέπαφη την εστία του και αυτό θέλω».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ: