Τον τελικό πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ σχολίασε στην ιστοσελίδα μας ο Κύπριος προπονητής, Μάκης Σεργίδης. Ανέλυσε τον αγώνα και τόνισε πως οι δύο προπονητές θα καταστρώσουν τα πλάνα τους χωρίς να σκέφτονται από την αρχή με πιο αποτέλεσμα παίρνουν τον τίτλο αλλά είπε ότι θα πάνε σίγουρα μόνο για τη νίκη.

Αναλυτικά:

Πως βλέπεις τον τελικό πρωταθλήματος ΑΠΟΕΛΑΕΚ;
«Ένας αγώνας που για εμάς τους παρατηρητές του ποδοσφαίρου και τους θεατές αντικατοπτρίζει την ολότητα του πρωταθλήματος. Ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο που μπορεί να κριθεί ακόμα και στα τελευταία λεπτά του τελευταίου αγώνα της χρονιάς. Το αποτέλεσμα του τελικού μπορεί να αδικήσει στο τέλος τη μία ή την άλλη ομάδα. Μία ομάδα από τις δύο που έκανε τέτοια πορεία μπορεί να κλείσει τη χρονιά αρνητικά. Και για του δύο είναι μεγάλο και ιδιαίτερο ματς. Το ΑΠΟΕΛ γιατί έχει να κατακτήσει τίτλο 5 χρόνια και για την ΑΕΚ διότι θα είναι το πρώτο στην ιστορία της. Για τους έξω όμως επαναλαμβάνω αυτό το παιχνίδι είναι ότι πιο ωραίο και απολαυστικό».

Το ΑΠΟΕΛ παίρνει τον τίτλο με δύο αποτελέσματα ενώ η ΑΕΚ μόνο με νίκη. Πως θα επηρεάσει αυτό στο παιχνίδι;
«Η τακτική ή αν θέλεις η στρατηγική των προπονητών δεν θα πάει βάση του ότι έχουν διπλό αποτέλεσμα ή ένα από την άλλη πλευρά, απλά είναι κάτι που επειδή μιλάμε για ποδόσφαιρο που μία φάση και ένα λάθος μπορεί να παίξει τον ρόλο του. Μιλάμε για δύο έμπειρους προπονητές, δεν θα στήσουν την ομάδα, ο Σα Πίντο αμυντικά για να κρατήσει το σκορ και ο Μπεν Σιμόν για να θέλει να σκοράρει άμεσα. Θα επιδρούν αυτά κατά τη διάρκεια του αγώνα και όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη του που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει ποια μπορεί να είναι. Όσο περνά ο χρόνος η κάθε ομάδα θα λειτουργά με το αποτέλεσμα που της δίνει το πρωτάθλημα, μόνο αυτό μπορεί να συμβεί. Θα αγωνιστούν και οι δύο από την αρχή με ότι καλύτερο δυνατό έχουν στην διάθεση τους για τη νίκη».

Σόλωνας Κύπρου