Την ικανοποίηση του για την απόφαση του Εφετείου στις υποθέσεις των Ονησιφόρου και Οφορνάντου, εκφράζει μέσω ανακοίνωσης του ο ΠΑΣΠ.
«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών υποδέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση την απόφαση του Εφετείου της ΚΟΠ να αποδεχτεί τις εφέσεις των ποδοσφαιριστών Κύπρου Ονησιφόρου και Peter Odera Ofornadu και να ακυρώσει την πρωτόδικη απόφαση με την οποία τους επιβλήθηκε ποινή προστίμου ύψους 32.000 ευρώ και ισόβιος αποκλεισμός από του να εισέρχονται σε στάδια.
Όπως ανακοινώθηκε αμέσως μόλις έγιναν γνωστές οι ποινές του Αθλητικού Δικαστή, οι ποδοσφαιριστές αποτάθηκαν στον ΠΑ.Σ.Π. ζητώντας βοήθεια και στήριξη, αμφότεροι δηλώνοντας επιτακτικά ότι ουδεμία συμμετοχή είχαν σε οποιαδήποτε χειραγώγηση του εν λόγω αγώνα. Το γεγονός άλλωστε ότι δεν είχαν στοιχηματίσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι επιβεβαιώθηκε και από την έκθεση του ερευνών λειτουργού που όρισε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού.
Καθηκόντως, ο ΠΑ.Σ.Π. στήριξε τα μέλη του, παρέχοντάς τους τόσο νομική όσο και οικονομική βοήθεια, δίνοντας τους την ευκαιρία να εφεσιβάλουν τις εναντίον τους αποφάσεις και να προβάλουν τις πλήρεις θέσεις και επιχειρήματά τους στο Εφετείο της ΚΟΠ.
Ο ΠΑ.Σ.Π. χαιρετίζει την απόφαση του Εφετείου να αποδεχτεί τις θέσεις που προβλήθηκαν κατ’ έφεση από τον εκ των νομικών συμβούλων του Συνδέσμου κ Λοΐζο Χατζηδημητρίου στον οποίο ανατέθηκε η εκπροσώπηση των ποδοσφαιριστών και να διατάξει την ακύρωση των εξοντωτικών ποινών που επιβλήθηκαν σε αυτούς.
Το πλήρες σκεπτικό του Εφετείου δεν έχει ακόμα εκδοθεί και συνεπώς στο παρόν στάδιο δεν είναι δυνατό να γίνει λεπτομερής ανάλυση της ιστορικής απόφασης. Αναμφισβήτητα, όμως, με αυτή την απόφαση έχει πλέον καθιερωθεί ότι δεν είναι ούτε ορθό, ούτε πρέπον, χωρίς καν να ακούγεται ένας ποδοσφαιριστής, να του επιβάλλεται η πιο δραστική και αυστηρή ποινή των κανονισμών της ΚΟΠ, αυτή της ισόβιας απαγόρευσης να ασκεί το Συνταγματικό του δικαίωμα να εργάζεται.
Με την απόφαση αυτή δημιουργούνται συνθήκες δικαιοσύνης στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενώ στέλνει το μήνυμα ότι σε δικαστικές υποθέσεις, ιδίως τόσο ιδιάζουσας σημασίας που επηρεάζουν τόσο την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία ενός ποδοσφαιριστή όσο και τη ζωή του, πρέπει να τηρούνται όλες οι έννομες διαδικασίες. Έχουμε την άποψη ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα δημιουργούσε ένα φαύλο κύκλο συνεπειών στο κυπριακό ποδόσφαιρο.
Ο Π.Α.Σ.Π. πιστός στις αρχές και αξίες του, επιδιώκει εδώ και χρόνια την κάθαρση του κυπριακού ποδοσφαίρου, ενεργώντας από μόνος του σε πολλές περιπτώσεις και παρέχοντας στις αρχές τα κατάλληλα υποβοηθητικά εργαλεία για την πάταξη του φαινομένου. Οφείλουμε όλοι οι φορείς, αθλητικοί και όχι μόνο, να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση ώστε αφενός το κυπριακό ποδόσφαιρο να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς και αφετέρου ο Κύπριος φίλαθλος να αισθάνεται ότι επικρατεί σε αυτό εντιμότητα, δικαιοσύνη και αξιοπιστία».