Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, φανερά ενθουσιασμένος, ανυπομονεί για το νέο ταξίδι της Εθνικής με τους συμπαίκτες του. Η προετοιμασία για αυτόν ξεκίνησε, μάλιστα, με τους καλύτερους οιωνούς, αφού στο φιλικό με τη Σλοβενία χθες (02/08) ήταν εξαιρετικός. Φέτος, και αυτός, θέλει να πετύχει με τη «γαλανόλευκη», εκείνο, που δεν έγινε πέρυσι, στο Ευρωμπάσκετ…
Παρά τις απουσίες, ο διεθνής μπασκετμπολίστας εμφανίζεται αισιόδοξος, καθώς πιστεύει πολύ στις καινούριες προσθήκες παικτών και στα νέα παιδιά. Αθλητής, που δεν ξεχωρίζει μόνο για το ταλέντο, αλλά και για τη θετική του ενέργεια, παίζει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο στην ισορροπία των αποδυτηρίων.
Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς μίλησε στο sport-fm.gr για τα κίνητρά του, τη δίψα της κατάκτησης ενός μεταλλίου, το κλίμα στην ομάδα, αλλά και την ενδεχόμενη απουσία του Γιάννη.

Αναλυτικά όσα είπε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στη Μαριάννα Καραδήμα:

Στα νέα πρόσωπα, που κλήθηκαν για τις υποχρεώσεις της Εθνικής, στάθηκε αρχικά ο 31χρονος μπασκετμπολίστας και για το πόσο σημαντική είναι η ομαδική δουλειά για την επίτευξη των κοινών στόχων, που έχουν άπαντες στην Εθνική. «Είμαστε λίγες ημέρες μαζί, αλλά είμαι ενθουσιασμένος. Έχουμε κάποιες παρουσίες πίσω στην ομάδα. Υπάρχουν, δυστυχώς, και κάποιες απουσίες σημαντικές, αλλά δεν παύουμε να είμαστε μια δυνατή Εθνική».
Είναι γεγονός ότι η Εθνική Ανδρών είναι συνυφασμένη με το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεν θα μπορούσαμε να μη ρωτήσουμε τον Θανάση για το ενδεχόμενο να απουσιάσει από το Μουντομπάσκετ. «Όλες οι ελλείψεις είναι σημαντικές. Και των άλλων παιδιών. Σίγουρα, είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζω με τα αδέρφια μου, όμως, αν συμβεί κάτι τέτοιο και λείψει, δεν θα είναι το πρώτο τουρνουά, που παίζω χωρίς τον Γιάννη. Ελπίζω να είναι το τελευταίο, πάντως, που δεν παίζουμε μαζί (γέλιο)».
Προτεραιότητα για τον Θανάση από εκεί και πέρα είναι άπαντες να είναι υγιείς και να καταφέρουν κάτι σπουδαίο. «Θέλω να πάμε βήμα βήμα και να κάνουμε την υπέρβαση! Θέλω να πάρουμε μετάλλιο! Το λέω και το πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι ο κύριος στόχος μας»!