Μία εβδομάδα μετά από το 1-1 στο δυτικό Λονδίνο με την Τσέλσι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η Λίβερπουλ υποδέχτηκε το Σάββατο (19/8) στο Άνφιλντ την Μπόρνμουθ στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Premier League και φρόντισε να ζεστάνει το κοινό της και με το παραπάνω.

Και αυτό γιατί παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από τα πρώτα λεπτά με το γκολ του Σεμένιο, όχι μόνο βρήκε τα αγωνιστικά και ψυχικά αποθέματα για να κάνει την ανατροπή αλλά την έκανε από το πρώτο κιόλας μέρος, με το δεύτερο να βρίσκει τους παίκτες του Κλοπ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο στροφές και να βρίσκουν και τρίτο γκολ αλλά και να χάνουν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ αν και αγωνίζονταν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 60ο λεπτό.

  • ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (75′ Γκόμεζ), Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Σόμποσλαϊ, Μακάλιστερ, Χάκπο (63′ Έντο), Σαλάχ (86′ Νούνιες), Ζότα (75′ Έλιοτ), Ντίας (86′ Τσιμίκας)
  • ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Nέτο, Άαρονς, Ζαμπάρνι, Σένεσι (84′ Τραορέ), Κέρκες, Μπίλινγκ, Ρόθγουελ (76′ Κέλι), Σεμένιο (76′ Μπρουκς), Κρίστι (63′ Κλάιφερτ), Άντονι (63′ Μουρ), Σολάνκε
  • Γουλβς – Μπράιτον 1-4

    Ο κόσμος στο “Μολινό” έβλεπε τους παίκτες της Γουλβς ν’ αδυνατούν να κρατήσουν την μπάλα και να φτιάξουν το οτιδήποτε στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια από την εξέδρα να μεταφερθεί στον αγωνιστικό χώρο. Κι αφού η Μπράιτον κατάφερνε να κάνει όσα ήθελε, άνοιξε και το σκορ στο 15ο λεπτό με μαγική σόλο προσπάθεια του Μιτόμα και υπέροχο τελείωμα για να νικήσει τον Σα για το 1-0. Η Μπράιτον έδειχνε άνεση, όμως, λίγο πριν το ημίωρο, ο Φάμπιο Σίλβα θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει, αλλά τα έκανε μαντάρα όταν βγήκε απέναντι από τον Τζέισον Στιλ, τον οποίο έπρεπε απλά να νικήσει.

    Οι “λύκοι” είχαν αρχίσει, επιτέλους, να προσφέρουν κάτι περισσότερο στον κόσμο τους για να ενθουσιαστεί η εξέδρα. Όμως, όσο και να ‘θελαν ν’ αντιδράσουν οι γηπεδούχοι, στο 47′ είδαν ξανά την Μπράιτον να σκοράρει. Μόλις 41” από την πρώτη σέντρα, ο Μιτόμα έκανε την εύκολη ασίστ στον Εστουπινιάν κι εκείνος τελείωσε τη φάση για το 2-0 των “γλάρων”. Κάπου εκεί… άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και η Μπράιτον δεν μπορούσε να σταματήσει να σκοράρει. Στο 51′ ο Ενκίζο ετοίμασε το γκολ για το Μαρτς και στο 55′ ο ίδιος σκόρερ με τον ίδιο δημιουργό πρωταγωνίστησαν για το 4-0! Ό,τι και να έκαναν πλέον οι “λύκοι” φάνταζε αδύνατο να επανέλθουν, ακόμα κι αν ο Χι – Τσαν στο 61′ με κεφαλιά μείωσε στο τελικό 4-1. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ματέους Νούνιες για την Γουλβς.

    Φούλαμ – Μπρέντφορντ 0-3

    Η Φούλαμ είχε φτάσει στο 70% την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 15 λεπτά της αναμέτρησης κι αυτό έλεγε όλη την ιστορία του ματς. Οι παίκτες του Σίλβα επιχειρούσαν πράγματα, αυτοί της Μπρέντφορντ προσπαθούσαν να μην κινδυνεύσουν, δίχως όμως να σκέφτονται κάτι πέρα από την άμυνά τους. Οι “bees” είχαν αφήσει στους “cottagers” τον απόλυτο έλεγχο του ματς, με τον Γένσεν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί όταν η ομάδα του Φρανκ προσπαθούσε να πάρει κάποιες ανάσες.

    Και παντελώς από το πουθενά με την ευγενική χορηγεία του Ίσα Ντιόπ που έκανε μεγάλη γκάφα στην άμυνά του, ο Γουισά έφυγε μόνος, πέρασε και τον Λένο και έγραψε το 1-0 για την Μπρέντφορντ! Η Φούλαμ είχε δοκάρι με τον Κόρδοβα – Ριντ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όμως η Μπρέντφορντ θα έφευγε από το “Craven Cottage” με όλους τους βαθμούς, τους οποίους κλείδωσε στο 66′! Ο Τιμ Ριμ ανέτρεψε τον Γουισά, αντίκρισε και την δεύτερη κίτρινη κάρτα, η Φούλαμ έμεινε με 10 παίκτες και ο Εμπουεμό από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0 για τους “bees” που πέρασαν θριαμβευτικά από το “Craven Cottage” κι ας μην φαινόταν κάτι τέτοιο από το πρώτο ημίχρονο! Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Εμπουεμό σε κενή εστία, έπειτα από ωραία συνεργασία των Αγιέρ και Χένρι.