Ο αναλυτής των επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης, ανέλυσε τις φάσεις της 2ης αγωνιστικής στον Super Sport FM 104,0.

Αναλυτικά οι επισημάνσεις του:

Στο Καρμιώτισσα – Ομόνοια

Στο 14ο λεπτό ο Σεμέδο μπαίνει στην περιοχή, έκανε δύο ντρίπλες, έπεσε πάνω σε αμυντικό. Ζήτησαν παράβαση της Ομόνοιας. Έγινε έλεγχος από το VAR. Το ερώτημα ήταν: Ο αμυντικός κινήθηκε όταν είδε τον Σεμέδο ή έμεινε στην θέση του; Για εμένα έμεινε στην θέση του. Ο κάθε παίκτης δικαιούται να μένει στην θέση του. Φτάνει να μην μετακινείται για να ανακόπτει την πορεία του επιθετικού.

Στο 38ο λεπτό, είδαμε Μίλετιτς και Ντούμπια να διεκδικούν μία μπαλιά στην περιοχή. Το ζητούμενο ήταν ποιος έβαλε πρώτος το πόδι στην μπάλα. Για εμένα κάνει επιθετικό φάουλ, ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Το έλεγξε το VAR και σωστά δεν δόθηκε οποιαδήποτε παράβαση.

Στο 50ο λεπτό, πάλι ο Σεμέδο, είχαμε μία φάση κοντά στην γραμμή του άουτ και μετά να μπαίνει στην περιοχή. Δεν υπάρχει επαφή στα πόδια, όμως υπήρξε ένα κράτημα. Το θέμα είναι με πόση ευκολία θα δώσεις το κράτημα. Ο διαιτητής έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με εμάς που το βλέπουμε από την τηλεόραση, γιατί καταλαβαίνει καλύτερα την δύναμη του κρατήματος. Και να έδινε το πέναλτι, δεν θα διαφωνούσα. Το VAR το έλεγξε δεν έδωσε κάτι.

Στο 82ο λεπτό, ο Σεμέδο και πάλι, έγινε ένα μαρκάρισμα. Δεν φαίνεται όμως ο αμυντικός να τον χτυπάει.

Στο Οθέλλος – Ανόρθωση

Ένα χέρι έδωσε ο διαιτητής στο ύψος της περιοχής. Τον κάλεσε το VAR, γιατί το χέρι έγινε εντός περιοχής και επέστρεψε και έδωσε το πέναλτι.

Στο 33′ ακυρώθηκε γκολ της Ανόρθωσης γιατί η μπάλα βγήκε άουτ. Το είδε το VAR και το είπε του διαιτητή. Πάμε με τον VARίστα, αλλά το έδωσε και ο βοηθός από το γήπεδο.

Στο 60ο λεπτό το οφσάιντ σωστά δόθηκε.

Στο Νέα ΣαλαμίναΑπόλλων

Ένα χέρι της Νέας Σαλαμίνας γίνεται στην αρχή του αγώνα, αλλά είναι πολύ κοντά στο στήθος το χέρι και διπλωμένο. Σωστά δεν δόθηκε παράβαση.

Στο 22ο λεπτό, πτώση του Ντορεγκαράι, από ρίψη αράουτ. Δεν μας δείχνει ξεκάθαρα το ριπλέι κατά πόσο ο παίκτης του Απόλλωνα έβαλε πρώτος το πόδι ή αν μπλέχτηκαν. Έχω αμφιβολία γι αυτή τη φάση.

Στο 32ο λεπτό, ο διαιτητής δίνει πέναλτι για χέρι, τον καλεί το VAR και σωστά αναίρεσε την απόφασή του.

Στο 43ο λεπτό το VAR κάλεσε τον διαιτητή για κράτημα της φανέλας. Φαίνεται πως ήταν λίγο έντονο και έδωσαν το πέναλτι.

Στο ΑΕΛ – ΑΕΖ

Είχαμε την κόκκινη στο 28ο λεπτό για στέρηση προφανής ευκαιρίας, όχι για τη δύναμη του φάουλ. Ήταν 2-3 μέτρα εκτός περιοχής, μπορούσε να κάνει σουτ ή πλασέ στο επόμενο βήμα. Σωστά η κόκκινή.

Στο 72ο λεπτό καλεί το VAR τον διαιτητή για χέρι του Φραντζή. Ήταν σε παράξενη θέση το χέρι και σωστά έδωσε το πέναλτι.

Τελευταία φάση, δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ντελμίρο. Καλά, αφού ήξερε πως έχει κίτρινη, γιατί βγαίνεις με αυτόν τον τρόπο στον αντίπαλο; Σωστή η αποβολή.