Σε… παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο Ντάνι Όλμο τον φετινό τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ, καθώς με το χατ τρικ που σημείωσε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου οδήγησε την Λειψια στην εντυπωσιακή επικράτηση με 3-0 και ταυτόχρονα στην κατάκτηση του πρώτου τροπαίου για τη νέα σεζόν!
Ο Ισπανός σκόραρε στο 3’, στο 44’ και στο 68’ με πέναλτι, την ώρα που ο «πολύς» Χάρι Κέιν έκανε το ντεμπούτο του, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 63ο λεπτό, έχοντας ουσιαστικά μόνο δύο-τρεις επαφές με την μπάλα…
Το ματς:
Οι «κόκκινοι ταύροι» μπήκαν καλά και ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 3’. Όταν μετά την εκτέλεση φάουλ του Ράουμ, η μπάλα έφτασε στον Χένριχς, που δεν μπόρεσε να σουτάρει προ των Κίμιχ και Λάιμερ, αλλά ο Όλμο με σουτ από τα αριστερά της περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!
Οι Βαυαροί κατάφεραν σταδιακά να ξεπεράσουν την ψυχρολουσία και έψαξαν την ισοφάριση, με τον Τελ να αποδεικνύεται ωστόσο επιπόλαιος στο 16ο λεπτό, στέλνοντας τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπλάσβιχ στο μεταξύ τους τετ α τετ, μετά την μπαλιά του Γκνάμπρι.
Ενώ, οκτώ λεπτά μετά, ο Γάλλος επιθετικός είχε μια ακόμα χαμένη ευκαιρία καθώς έγινε αποδέκτης της μπάλας, μετά από κλέψιμο του Γκνάμπρι και γύρισμα από τα αριστερά, αλλά σούταρε ψηλά άουτ…
Την αστοχία της Μπάγερν διαδέχτηκε η ατυχία, αφού μετά από λίγο… μπιλιάρδο στην προσπάθεια του Σανέ και την παρέμβαση του Σιμακάν στο 28’, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας της Λειψίας και πέρασε κόρνερ!
Τελικά, ένα λεπτό πριν την ανάπαυλα και αφού νωρίτερα δεν είχε γίνει το 1-1, ήρθε το 0-2 και μάλιστα με ένα ομολογουμένως πανέμορφο γκολ.
Συγκεκριμένα, ο Όρμπαν τροφοδότησε τον Βέρνερ, εκείνος έκοψε την μπάλα αριστερά για τον Όλμο ο οποίος πέρασε ανάμεσα από Ντε Λιχτ και Λάιμερ, σούταρε κάτω από τα πόδια του Ούλραϊχ και σκόραρε για δεύτερη φορά για λογαριασμό των φιλοξενούμενων!

Στο δεύτερο μέρος, η Μπάγερν επιχείρησε να μειώσει, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα, Τελ και Μουζιάλα είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία. Στο 63′ ο Τούχελ έριξε στη μάχη τον Χάρι Κέιν, ο οποίος αποθεώθηκε από την Allianz Arena. Ο ενθουσιασμός όμως κράτησε λίγο.
Στο 66′ ο Μαζραουί έκανε χέρι και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Όλμο νίκησε τον Ούλραϊχ και έκανε το χατ-τρικ. Μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Λειψία θα μπορούσε να έχει πετύχει και τέταρτο γκολ, με τον Σέσκο να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία της Μπάγερν. Έτσι, οι ταύροι κατέκτησαν το πρώτο Σούπερ Καπ τους.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Κίμιχ, Λάιμερ, Σανέ, Μουζιάλα, Γκνάμπρι, Τελ
ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Χένριχς, Σιμακάν, Ορμπάν, Ράουμ, Σλάγκερ, Καμπλ, Σίμονς, Όλμο, Βέρνερ, Οπέντα