Ο ΟΦΗ αντιμετώπισε την Φιορεντίνα σ’ ένα δυνατό τεστ στο Αρτέμιο Φράνκι μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ήρθε ισόπαλος 1-1, με τον Φελίπε (89′) να ισοφαρίζει το γκολ του Κοκόριν (35′).

Ο ΟΦΗ την επόμενη Κυριακή (20/8) αντιμετωπίζει τον Άρη για την 1η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Μία εβδομάδα νωρίτερα, στην πρόβα τζενεράλε τους, οι Κρητικοί έδωσαν ένα δυνατό φιλικό κόντρα στη Φιορεντίνα στο Αρτέμιο Φράνκι.Οι παίκτες του Νταμπράουσκας ήρθαν ισόπαλοι 1-1 στην Ιταλία, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο, ειδικά μετά το 60′ και δείχνουν πως είναι έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το ματς
Οι Κρητικοί μόλις στο 4′ είχαν καλή στιγμή με τον Ντίκο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Φιορεντίνα, έκανε το πλασέ, αλλά ήταν άστοχος. Στο 15′ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαντράγκορα. Οι Κρητικοί τέσταραν τις ανασταλτικές τους δυνάμεις, ενώ προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν και να βγάλουν αυτοματισμούς. Στο 35′ η Φιορεντίνα μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Κοκόριν βρέθηκε απέναντι από τον Μανδά και πλάσαρε για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος η Φιορεντίνα απείλησε, με τον Μανδά να δείχνει την ετοιμότητά του. Σταδιακά ο ΟΦΗ ανέβαινε. Στο 72′ οι Κρητικοί άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Μοσκέρα μέσα στην περιοχή μοίρασε στον Φελίπε, ο οποίος πλάσαρε, αλλά η μπάλα δεν του έκανε χατίρι και σταμάτησε στο δοκάρι. Μέχρι και το φινάλε του παιχνιδιού ο Βάλντας Νταμπράουσκας προχώρησε σε πολλές αλλαγές, με τον ΟΦΗ να “χτυπάει” την πόρτα της Φιορεντίνα με τον Πασαλίδη. Το 1-1 έγινε πραγματικότητα στο 89′. Οι Κρητικοί άλλαξαν ωραία την μπάλα από τα αριστερά, ο Μοσκέρα τροφοδότησε τον Φελίπε, ο οποίος πλάσαρε από κοντά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντόντο, Παρίσι, Αρτούρ, Μιλένκοβιτς, Κουάρτα, Μπρέκαλο, Μαντραγόρα, Κοκόριν, Μποναβεντούρα, Σοτίλ

ΟΦΗ: Μανδάς, Λαμπρόπουλος, Καρό, Βούρος, Λάρσον, Τοράρινσον, Γκαγέγκος, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο