Ήταν μια Ομόνοια…χάρμα ιδέσθαι. Από το πρώτο λεπτό δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Καμπάλα για να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στο ΓΣΠ. Ήταν ομολογουμένως εξαιρετική, πραγματοποιώντας μία άκρως πειστική εμφάνιση κι έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.
Οι «πράσινοι»…έπνιξαν την αντίπαλό τους, με πρωτεργάτη τον Μπέζους, ο οποίος δείχνει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με πέρυσι. Δεν είναι μόνο τα (άλλα) δύο γκολ που πέτυχε στο ΓΣΠ, αλλά γενικώς η παρουσία του, ενώ οι μεταβιβάσεις του ήταν η μία καλύτερη από την άλλη.
Αν συνεχίσει σ’ αυτό το ρυθμό, ο Ουκρανός θα μοιάζει σαν μια νέα μεταγραφή για την Ομόνοια. Στα θετικά η νοοτροπία που έδειξε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, καθώς, δεν κατέβασαν ταχύτητα σε κανένα χρονικό σημείο, επιζητώντας το γκολ μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.
Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους. Τέσσερα γκολ και 19 τελικές προσπάθειες, οι 13 εκ των οποίων στο στόχο. Ασφαλώς, η ανάγκη για ενίσχυση παραμένει, εντούτοις η εικόνα της Ομόνοιας κόντρα στην Καμπάλα μόνο ελπιδοφόρα μπορεί να χαρακτηριστεί ενόψει της συνέχειας. Είχε ουσία, ενέργεια, δημιουργικότητα, κανείς δεν υστέρησε και δεν είναι σχήμα λόγου.
Η Μίντιλαντ είναι η επόμενη αντίπαλος στον Γ’ Προκριματικό Γύρο του Conference League, σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν φοβίζει. Είδαν κι έπαθαν οι Δανοί να περάσουν το εμπόδιο της Προγκρές Λουξεμβούργου στην παράταση, δείχνοντας ότι δεν είναι στα καλύτερά τους. Με εμφανίσεις ανάλογη της ρεβάνς με την Καμπάλα, η Ομόνοια μπορεί να ελπίζει βάσιμα για παρουσία στα πλέι οφ της διοργάνωσης!

Ανδρέας Βεντούρης