Σε πύρινο κλοιό παραμένει η Ελλάδα, καθώς μέσα σε μόλις είκοσι τέσσερις ώρες εκδηλώθηκαν εβδομήντα νέες δασικές πυρκαγιές. Στη Βοιωτία οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τα τρία ενεργά μέτωπα στις πλαγιές του Ελικώνα.

Την ίδια στιγμή, ισχυρές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για αντιμετώπιση των συνεχών αναζωπυρώσεων σε Πάρνηθα, Έβρο και Ροδόπη. Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές και μεγάλη οικολογική καταστροφή, μάλιστα οι ευρωπαϊκή υπηρεσία κοπέρνικους εκτιμά ότι η φωτιά στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος τα τελευταία χρόνια.

Στο μεταξύ, σε περισσότερες από 140 συλλήψεις και προσαγωγές υπόπτων έχουν προχωρήσει οι ελληνικές αρχές για τις δασικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 45χρονου, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι εμπλέκεται σε σειρά εμπρησμών στην περιοχή του Αυλώνα. Στο σπίτι τους εντοπίστηκαν προσανάμματα, φλόγιστρο και πευκοβελόνες.

Αναχώρησε από την Κύπρο ομάδα τριάντα ενός ατόμων προκειμένου να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί από τις ελληνικές αρχές. Στην αποστολή συμμετέχουν 13 πυροσβέστες, 13 άτομα από την Πολιτική Άμυνα, 3 νοσηλευτές και 2 διασώστες.