Ιδού τα όσα ανέφερε ο προπονητής της Καμπάλα, Ελμάρ Μπακσίεφ, στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Ομόνοια.

–Αν μπορούσατε να συγκρίνεται την Καμπάλα της περασμένης σεζόν με σήμερα, ποια είναι ανώτερη;

«Ναι, πολλοί παίκτες μας άφησαν. Αλλά αυτό είναι ποδόσφαιρο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αυτό. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ομάδα. Δεν θέλουμε να ζούμε με το παρελθόν. Η ομάδα έχει γεμίσει. Παίξαμε 4 φιλικούς αγώνες. Παιχνίδι με παιχνίδι, η ομάδα προσπαθεί να μου δώσει αυτό που θέλω. Πιστεύω ότι θα είμαστε καλύτεροι και φιλόδοξοι από πέρυσι».

– Ποια είναι τα θετικά και ποια τα αρνητικά της Ομόνοιας;

«Ο αντίπαλος είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα. Με απασχολεί περισσότερο το δικό μας παιχνίδι. Πιστεύω ότι η ομάδα μου θα κάνει το καλύτερο δυνατό και θα πάρει το αποτέλεσμα».

– Την περασμένη σεζόν, η  Καμπάλα ήταν πιο επιθετική, και μερικές φορές η άμυνα ξεχνιόταν. Ανέφερες ότι η ομάδα ενισχύθηκε. Η ομάδα θα είναι καλύτερη στην επίθεση ή στην άμυνα;

«Η γενική μας επιθυμία είναι να είμαστε συνεχώς στην επίθεση. Αλλά δεν υπάρχει επίθεση χωρίς άμυνα. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι και στις δύο πλευρές για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα αύριο».

– Η ομάδα είναι νέα. Σε τι φάση είναι η συνεννόηση μεταξύ των παικτών;

«Λειτουργικά η ομάδα είναι έτοιμη. Οι ποδοσφαιριστές αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά την προπόνηση. Αν και είμαστε νέοι, έχουμε μια αξίωση. Θα δούμε μία καλύτερη Καμπάλα».

– Ο πρώην προπονητής της Καμπάλα Ρομάν Γκριγκόρτσουκ είπε πριν τον αγώνα με τη Ντινάμο Τιφλίδας ότι θα είμαι ικανοποιημένος με το σκορ 5-0. Αύριο όμως τι σκορ θα σας ικανοποιήσει;

«Ο Γκριγκόρτσουκ είναι ένας προπονητής που σέβομαι. Έχει κάνει σπουδαία πράγματα στην Καμπάλα αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με την ποιότητα του παιχνιδιού. Μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις στο ποδόσφαιρο. Η ομάδα πρέπει να προστατεύει την εικόνα της. Θέλω να δω αυτά που θέλω στο γήπεδο. Αφού το δείτε αυτό, θα υπάρξουν αποτελέσματα».