Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου φιλικούτου στην Ολλανδία και επιβλήθηκε με 3-2 της Γκενκ, έχοντας προηγηθεί με τρία γκολ διαφορά στα πρώτα 55 λεπτά.
Οι Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ είχαν σκοράρει πριν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς έκανε το 3-0 στο 55′, για να μειώσουν οι δευτεραθλητές Βελγίου στο τέλος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε ενδεκάδα με τον Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ ξανά μέσα για να παίρνει λεπτά συμμετοχής και τον Κώστα Κουλιεράκη δίπλα του. Στην κορυφή υπήρχε ο Μπράντον Τόμας και ο Τάισον λίγο πιο πίσω. Ο Χάρης Τσιγγάρας ήταν ο παίκτης που έκλεψε την παράσταση στα πρώτα λεπτά, αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′ με κοντινή προσπάθεια. Στο 13′ ο Στέφαν Σβαμπ με προβολή έπειτα από κόρνερ διπλασίασε τα τέρματα του “δικεφάλο”, που αιφνιδίασε τους Βέλγους και τους είχε κλείσει στην περιοχή τους. Για περίπου μισή ώρα το παιχνίδι είχε κλειδώσει στο γήπεδο της Γκενκ, με τους Θεσσαλονικείς όμως να μην έχουν τη μεγάλη φάση για τρίτο γκολ. Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι δεν κινδύνευσε πλην μιας αντεπίθεσης η οποία σταμάτησε εν τη γενέσει της από τον Τροστ Εκόνγκ, διορθώνοντας το λάθος του και παίρνοντας κίτρινη κάρτα. Στην ανάπαυλα, οι Γιάννης Μιχαηλίδης, Ίβαν Νάσμπεργκ, Μάριος Τσαούσης, Καλέντ Νάρεϊ και Βασίλης Γκορντεζιάνι πέρασαν ως αλλαγή, με τους Βέλγους να αλλάζουν ολόκληρη την ενδεκάδα τους. Μέχρι να βρουν τα πατήματά τους, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρήκε το επόμενο γκολ σε μία υποδειγματική αντεπίθεση με Γκορντεζιάνι, Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς και τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ. Ένα λάθος του Κοτάρσκι έδωσε την ευκαιρία στον Γίρα Σορ να απαντήσει άμεσα με το πρώτο γκολ των Βέλγων.

Στο 64′ ήρθε η ώρα και του ΠΑΟΚ να αλλάξει εντελώς τους αρχικούς έντεκα. Οι Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Κυριάκος Γιαξής, Γιώργος Βρακάς, Τόμας Μουργκ και Παναγιώτης Τζίμας πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι Βέλγοι πίεσαν περισσότερο, ο “δικέφαλος” ήταν αυτός που πλέον έψαχνε τα πατήματά του και κλείστηκε στην περιοχή του. Ένα σουτ που κόντραρε στον Γιαξή και κατέστησε αδύνατη την επέμβαση του Ζίβκοβιτς ήταν αυτό που διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 82ο λεπτό, με τον διαιτητή να μην κρατά καθυστερήσεις.

ΓΚΕΝΚ: Λέισεν, Κάρστενσεν, Σαντίκ, Μακένζι, Καγέμπε, Χροσόβσκι, Ουαταρά, Πέιντσιλ, Αΐτ Ελ Χατζ, Τρεζόρ, Αροκοντάρε
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι (64′ Ζ. Ζίβκοβιτς), Ράφα Σοάρες (64′ Βρακάς), Κουλιεράκης (Νάσμπεργκ), Εκόνγκ (46′ Μιχαηλίδης), Βιεϊρίνια (Τσαούσης), Τσιγγάρας, Σβαμπ (64′ Γιαξής), Α. Ζίβκοβιτς (64′ Μουργκ), Κωνσταντέλιας (64′ Τζίμας), Τάισον (46′ Νάρεϊ), Τόμας (46′ Γκορντεζιάνι)