Το καλοκαίρι του 2023 η Ανόρθωση πραγματοποίησε συνολικά 13 μεταγραφές. Το πλάνο που εκπονήθηκε τότε όχι μόνο δεν πέτυχε, αλλά ένα χρόνο μετά οδηγείται (φυσιολογικά) σε διάλυση.
Ράντονιτς και Πάντσεον αποχαιρέτησαν από τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ ο Χαρογιάν πέρασε την πόρτα της εξόδου στις 17 Μαρτίου, συνεχίζοντας την καριέρα του στην Αστάνα. Απ’ εκεί και πέρα, Μπαϊσίνιο, Εμπραλίτζε και Νινγκά αποχώρησαν αυτό το καλοκαίρι και το δρόμο αυτό θα ακολουθήσουν, αν βρεθεί λύση (και ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους) οι Γουαρίς, Κίκο και Σάμπο, ο οποίοι ενημερώθηκαν από τον Αντόνιο Πριέτο ότι δεν υπολογίζονται.
Η σούμα μας βγάζει εννέα ποδοσφαιριστές. Από τους 13 που αποκτήθηκαν πέρυσι, συνεχίζουν τρεις Κύπριοι, οι Νεόφυτος Μιχαήλ, Ανδρέας Κεραυνός και Μηνάς Αντωνίου, με τον τελευταίο ωστόσο να είχε υπογράψει πριν το καλοκαίρι αφού αποτέλεσε επιλογή του Τιμούρ Κετσπάγια, καθώς και ο Έλντερ Φερέιρα.
Επί της ουσίας, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είναι ο μοναδικός ξένος που θα βρίσκεται στο ρόστερ της νέας σεζόν (αν δεν αλλάξει κάτι…), απ’ όσους αποκτήθηκαν το περσινό καλοκαίρι!

Ανδρέας Βεντούρης