Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριος Πετεβίνος, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για όλα όσα αφορούν τα θέματα των γαλαζοκιτρίνων.
Αναλυτικά:
Για τις προπονήσεις και τα φιλικά: «Οι προπονήσεις οι πρωινές αρχίζουν στις 8:00 και οι απογευματινές στις 18:00. Επιστρέψαμε με διπλές προπονήσεις αλλά σιγά-σιγά μειώνεται ο ρυθμός. Αύριο Σάββατο (15/7) υπάρχουν δύο φιλικά. Το πρώτο στις 8:15 εδώ στον Αρχάγγελο, κεκλεισμένων με τον Οθέλλο, και το άλλο στην Περιστερώνα με τη Δόξα. Είναι μια πρώτη ευκαιρία για να παρακολουθήσουν το ΑΠΟΕΛ του Σα Πίντο οι φίλοι της ομάδας μας. Έχουμε ανακοινώσει και το φιλικό με τον Βόλο και για εκείνο ενδιαφέρεται».
Για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και πως πήγε: «Το πιο ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχει σοβαρός τραυματισμός. Όταν έχεις την τύχη να αποφύγεις σοβαρούς τραυματισμούς σε αυτό το στάδιο είναι πολύ καλό αφού έχει όλους τους παίκτες. Κρατήσαμε το βασικό κορμό με τους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν ο ένας τον άλλο. Βρισκόμαστε σε μια φάση που Βιγιαφάνες και Μαρκίνιος είτε μπήκαν στις προπονήσεις είτε θα μπουν. Ο πρώτος αγωνίστηκε, ο δεύτερος βρίσκεται στο στάδιο επιστροφής. Ο προπονητής μας εξέφρασε την ευχαρίστηση του. Θα δανειστώ μια φράση του που είχε πει στην παρουσίαση του. Θα είναι μια σύντομη περίοδος αξιολόγησης».
Για την κατασκοπεία της Βοϊβοντίνα: «Αυτά τα φιλικά, όσα ενδεικτικά μπορούν να είναι, είναι μια ευκαιρία για κατασκοπία ακόμα κι αν δεν αγωνίζονται οι ομάδες όπως θα αγωνιστούν στα επίσημα ματς. Ο αγώνας με την ΑΕΚ ήταν μια καλή ευκαιρία γιατί γνωρίζουμε τη δυναμική της ΑΕΚ και πήραμε μια εικόνα της δυναμικής της Βοϊβοντίνα. Θα γίνει και ανάλυση».
Για τα εισιτήρια για Σερβία: «Έχουμε δικαίωμα 5% του σταδίου που είναι γύρω στα 700 εισιτήρια αλλά περιμένουμε την απάντηση των Σέρβων. Μετά την εξασφάλιση της ναυλωμένης πτήσης είναι μια πολύ καλή τιμή».
Για τον Τάσο Δώνη και τις άλλες μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποια προτεραιότητα και όποιος αποκτηθεί δεν έχει σκέψεις ο Σα Πίντο να τον χρησιμοποιήσει στα ματς που έρχονται με τη Βοϊβοντίνα. Ονόματα δεν σχολιάζουμε αλλά θα κάνω εξαίρεση με τον Τάσο Δώνη, ο οποίος μας ενδιαφέρει και αγωνιζόταν πέρσι στην ομάδα μας. Υπάρχει μια συζήτηση με τον Τάσο αλλά θα πρέπει να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα. Είναι το οικονομικό, το να τα βρει με την ομάδα του και το πρόβλημα τραυματισμού του. Έκανε μια εγχείρηση πέρσι που θέλει περίπου ένα τρίμηνο για να επανέλθει ο παίκτης και θα πρέπει να διαπιστώσουμε για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Για τα άλλα ονόματα που έχουν συνδεθεί με το ΑΠΟΕΛ δεν μπορώ να πω τίποτα άλλο. Ο Σα Πίντο κοιτάζει κάποιες περιπτώσεις, μιλάει με τη διοίκηση, θέλει αριστερό μπακ και βρίσκεται στην αναζήτηση».
Για τη λίστα της Ευρώπης και τον Κατάλογο Α’: «Δεν έχουμε δηλώσει τη λίστα με τους παίκτες που θα παίξουν στην Ευρώπη. Άλλο η λίστα της ΚΟΠ και άλλο η λίστα της ΟΥΕΦΑ. Στη λίστα στης ΚΟΠ ο Εφραίμ είναι Κύπριος αλλά στη λίστα της ΟΥΕΦΑ είναι ξένος. Στη λίστα της ΚΟΠ ένας ποδοσφαιριστής είναι στον Κατάλογο Α’ όταν είναι κάτω των 22 αλλά στη λίστα της ΟΥΕΦΑ όταν είναι κάτω των 21. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος κάποιες διαφορές. Είναι λίγο πολύπλοκο αλλά πάμε στην κοινή λογική. Υπάρχει η κενή θέση του Φεράρι, υπάρχει η αξιολόγηση του Μπεν, ωστόσο, όταν γίνει μεταγραφή θα γνωρίζουμε πόσες κενές θέσεις θα έχουμε».
Για τον Λαΐφη: «Το όνομα του Λαΐφη, ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή με πολύ υψηλό μισθό και με δέσμευση στην ομάδα του δεν παίζει το όνομα του για το ΑΠΟΕΛ. Πρέπει να αξιολογούμε σωστά μια είδηση…»
Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον για ποδοσφαιριστή της ομάδας: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για κανένα ποδοσφαιριστή μας».