Το πρώτο βήμα για πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League έκανε το ΑΠΟΕΛ.
Οι γαλαζοκίτρινοι νίκησαν 2-1 την Βοϊβοντίνα στο ΓΣΠ και πάνε στο Νόβι Σαντ σε εφτά βράδια από σήμερα με ένα μικρό προβάδισμα για να σφραγίσουν το εισιτήριο.
Οι γαλαζοκίτρινοι θα μπορούσαν αν ήταν πιο προσεκτικοί και με πιο καθαρό μυαλό στα τελειώματα των φάσεων να έπαιρναν μια μεγαλύτερη νίκη που θα τους έδινε μεγαλύτερο προβάδισμα αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν πολύ καλό Κάρεβιτς.
Η ομάδα του Σα Πίντο άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό με προβολή του Κιβιλιτάια και το ΓΣΠ πήρε φωτιά.
Το ΑΠΟΕΛ πάλεψε και για ένα δέυτερο γκολ αλλά δεν το βρήκε πριν από την ανάπαυλα.
Η Βοϊβοντίνα κατάφερε στο 56ο λεπτό να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά του Ζούκιτς αλλά ο Ντβάλι ο οποίος λειτούργησε σαν σέντερ-φορ στο 65ο λεπτό με γυριστό σουτ έκανε το 2-1 που έμελλε να ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ντβάλι, Γουίλσον (73′ Μαρκίνιος), Κβιλιτάια (85′ Τομανέ), Τσεπάκ, Κρέσπο, Σούσιτς, Φετφατζίδης (73′ Γαβριήλ), Σαρφό (73′ Βιγιαφάνες), Κοσταντίνοφ (85′ Πέτροβιτς), Ντάλσιο.
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Πέτροβιτς, Καραμανώλης, Εφραίμ, Φαουάζ, Βιγιαφάνες, Θεοδώρου, Σατσιάς, Τομανέ, Γαβριήλ, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος

ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ: Κάρεβιτς, Κνομάρκοβιτς, Τραορέ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζούκιτς (78′ Μπούσνιτς), Αντονίγεβιτς (84′ Μίλετιτς), Νίκολιτς (58′ Ραντούλοβιτς), Τσούμιτς, Λαζάρεβιτς (46′ Γέλισιτς), Μπαράγε, Βούκσεβιτς (46′ Βούκιτς)
Στον πάγκο: Τορομάν, Μπιέκοβιτς, Τανίγκα, Ιβάνοβιτς, Μίλετιτς, Γέλισιτς, Γιοβάνοβιτς, Μπούσνιτς, Μπούκινατς, Ραντούλοβιτς

ΓΚΟΛ: 32′ Κβιλιτάια, 65′ Ντβάλι/56′ Ζούκιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κρέσπο/Βούκσεβιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12.024

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάναλντ Ρόμπερτσον (Σκωτία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Άλαν Μουλβάνι (Σκωτία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ρος Μακλέοντ (Σκωτία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Γκραντ Ίρβαιν (Σκωτία)

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…
6′ Χωρίς επικίνδυνη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Το ΑΠΟΕΛ προσπαθεί να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιβάλει τον ρυθμό του.
7′ Ευκαιρία για την Βοϊβοντίνα. Ο Τσούμιτς βρέθηκε απέναντι από τον Μπέλετς, έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας του ΑΠΟΕΛ ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.
8′ Πρώτη τελική για το ΑΠΟΕΛ. Ο Γουίλσον εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Ντβάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα έξω.
16′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σαρφό έβγαλε μαγική ασίστ στον Τσεπάκ ο οποίος αμέσως έπιασε το σουτ με το αριστερό και ανάγκασε τον Κάρεβιτς σε εξαιρετική απόκρουση.
26′ Έδωσε εντολή στους ποδοσφαιριστές για cooling break ο διαιτητής της αναμέτρησης.
32′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ το ΑΠΟΕΛ. Μετά από φάση διαρκείας ο Σούσιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κβιλιτάια με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

43′ Ωραία κίνηση από τον Γουίλσον αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και έφυγε έξω.>
45′ Κίτρινη κάρτα στον Βούκσεβιτς για φάουλ στον Σούσιτς.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
46′
Διπλή αλλαγή για την Βοϊβοντίνα. Έξω οι Βούκσεβιτς και  Κνομάρκοβιτς, μέσα οι Βούκιτς και Γέλισιτς.
48′
Μεγάλη ευκαιρία για την Βοϊβοντίνα. Τετ α τετ του Βούκιτς, έκανε το πλασέ αλλά ο Μπέλετς έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα.
49΄Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Γουίλσον έπιασε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Κάρεβιτς σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.
51′ Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Από κοντά ο Κρέσπο έπιασε το σουτ αλλά ο Τραορέ έβαλε το πόδι την τελευταία στιγμή και έδιωξε σε κόρνερ.
52′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σαρφό κινήθηκε ωραία στην αντίπαλη περιοχή, έπιασε το σουτ αλλά ο Κρέβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ.
53′ Κίτρινη κάρτα στον Κρέσπο.
56′ ΓΚΟΛ. 1-1. Ισοφαρίζει η Βοϊβοντίνα. Ο Μπαράγε έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Ζούκιτς ανενόχλητος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

59′
Μεγάλη ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Ο Σαρφό κινήθηκε ωραία στην αντίπαλη περιοχή, ελευθερώθηκε, έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Κάρεβιτς.
64‘ Ευκαιρία για το ΑΠΟΕΛ. Φετφατζίδης και Σούσιτς άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο δεύτερος έκανε την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Κβιλιτάια πέρασε πάνω από τα δοκάρια (την άγγιξε με τα ακροδάκτυλα και ο τερματοφύλακας).
65′ ΓΚΟΛ. 2-1. Παίρνει εκ νέου προβάδισμα το ΑΠΟΕΛ. Ο Γουίλσον εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Κάρεβιτς έκανε άστοχη έξοδο, ο Ντβάλι στόπαρε ωραία την μπάλα και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

73‘ Τριπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Βιγιαφάνες, Μαρκίνιος και Γαβριήλ, έξω Σαρφό, Γουίλσον και Φετφατζίδης.
82′ Καλό σουτ του Γαβριήλ, ο Κάρεβιτς ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
85′ Διπλή αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Μέσα Τομανέ και Πέτροβιτς, έξω Κβιλιτάια και Κοσταντίνοφ.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

—————————————————————-