Το τελευταίο κομμάτι του παζλ απομένει για τον Παναθηναϊκό. Ο Σβι Μίχαϊλιουκ είναι ο διακαής πόθος των «πράσινων» που έχουν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Ουκρανό γκαρντ/φόργουορντ.

Ο 26χρονος άσος δεν βρίσκει στο ΝΒΑ το συμβόλαιο και τον ρόλο που θέλει, οι μέρες περνούν και οι πιθανότητες για τον Παναθηναϊκό αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο και αναμένεται να κλείσει πολύ σύντομα, ίσως και άμεσα. Πάντως οριστική συμφωνία ακόμη δεν υπάρχει. Ο Μίχαϊλιουκ ήθελε να περιμένει λίγες ακόμη μέρες μήπως προκύψει κάτι από τις ΗΠΑ, ωστόσο δεν βλέπει «φως» στον ορίζοντα και κλίνει όλο και περισσότερο προς Ευρώπη, όπου οι «πράσινοι» φαίνεται πως παίζουν χωρίς αντίπαλο για την απόκτησή του.

Αν όλα πάνε καλά, ο Ουκρανός διεθνής θα αποτελέσει την τελευταία προσθήκη του Παναθηναϊκού, που έχει ήδη αποκτήσει έντεκα παίκτες. Εφόσον έρθει ο Μίχαϊλιουκ, τότε θα κινηθούν οι διαδικασίες για τη λύση του συμβολαίου του Μάριους Γκριγκόνις, στον οποίο φαίνεται πως θα πρέπει να δοθεί μια αποζημίωση αφού μοιάζει πολύ δύσκολο να βρει στην αγορά τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από τους «πράσινους» για τη νέα σεζόν. Με όλες αυτές τις κινήσεις, συμβόλαια, buy out, αποζημιώσεις και αποδοχές Εργκίν Αταμάν, το μπάτζετ του Παναθηναϊκού αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον στα 17-18 εκατ. ευρώ (χωρίς την εφορία).

Στο μεταξύ, αύριο στις 19:40 έρχεται στην Αθήνα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και αναμένεται αρκετοί φίλοι του Παναθηναϊκού να τον υποδεχτούν στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο Ισπανός σούπερ σταρ θα κάνει ταξίδι-αστραπή, αφού θα μείνει λιγότερο από μια μέρα στην Αθήνα για να περάσει ιατρικά τεστ, να περιηγηθεί στο ΟΑΚΑ και να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις. Την Τετάρτη θα επιστρέψει στην πατρίδα του για να ενσωματωθεί ξανά στην προετοιμασία της εθνικής του ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα γυρίσει στην Αθήνα, αυτή τη φορά για μόνιμη εγκατάσταση, στα μέσα Σεπτεμβρίου (αφού το Παγκόσμιο Κύπελλο ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου).