Όπως το είπε ο Σωφρόνης Αυγουστή. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό για την Ομόνοια, ωστόσο σημασία έχει ότι αντέδρασαν οι ποδοσφαιριστές του στην επανάληψη και μάλιστα σε εποχή που δεν είναι και το πιο εύκολο. Οι πράσινοι ΠΡΕΠΕΙ να ξεχάσουν το α’ 45λεπτο. Χρειάζεται μόνο να πάρουν τις αδυναμίες τους και να δουλέψουν πάνω σε αυτές. Στο β’ μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι. Οι γραμμές ήταν πιο κλειστές, η ομάδα πιο συμπαγής και δεν άφηναν κενούς χώρους με εξαίρεση το γκολ. Έτρεξαν περισσότερο, ανέβασαν την απόδοση τους και χρειάστηκε η…μαγεία του Μπέζους για να φτάσουν στη νίκη. Ναι μεν τα τρία γκολ ήρθα από στημένες φάσεις και το τελευταίο με πέναλτι, αλλά όπως σωστά επεσήμανε ο Κύπριος τεχνικός, οι στατικές φάσεις είναι μέρος του παιχνιδιού και όπως αποδείχθηκε μπορούν να σε οδηγήσουν σε επιτυχία.
Αδιαμφησβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς είναι ο Ουκρανός μεσοεπιθετικός. Με πόδι…μοιρογνωμόνιο πήρε την Ομόνοια από το χέρι και της χάρισε τη νίκη. Καθόλου τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Σωφρόνη να του δώσει φανέλα βασικού. Του βγήκε στο 100% η απόφαση αυτή ενώ και ο Κακουλλής που πέρασε ως αλλαγή ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι, προσφέροντας στο…βήμα πρόκρισης.
Εν κατακλείδι, οι κυπελλούχοι είχαν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους, αλλά, είναι απολύτως φυσιολογικό στο δεύτερο επίσημο ματς και πρώτο ευρωπαϊκό. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει, είναι να δουλέψουν στα αμυντικά λάθη που έγιναν στο πρώτο ημίχρονο και να κτίσουν στην πολύ καλή (για την εποχή) εμφάνιση του β’ μέρους που έφερε και τη μεγάλη νίκη.

Θράσος Δημητρίου