Τραγικό φινάλε γράφτηκε στις έρευνες του υποβρυχίου, καθώς η Oceangate εκτιμά ότι πέντε επιβαίνοντες έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η αμερικανική ακτοφυλακή και η OceanGate Expeditions επιβεβαίωσαν τον θάνατο των πέντε ανδρών που επέβαιναν στο εξαφανισμένο υποβρύχιο Τιτανικός, τμήματα του οποίου ανακαλύφθηκαν σήμερα στον πυθμένα του ωκεανού, 500 μέτρα από την πλώρη του διάσημου πλοίου που πέθαναν προσπαθώντας να δουν.

Το πλαίσιο προσγείωσης και το πίσω κάλυμμα του αγνοούμενου υποβρυχίου ανακαλύφθηκαν σήμερα από ένα τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο, σε ένα καταστροφικό πλήγμα για κάθε ελπίδα ότι οι άνδρες μπορεί να βρεθούν ακόμη ζωντανοί.

Αυτό θα σήμαινε ότι το υποβρύχιο υπέστη ρωγμή και κατέρρευσε κάτω από την υποβρύχια πίεση, σκοτώνοντας ακαριαία και τους πέντε άνδρες που επέβαιναν σε αυτό. Ο θάνατός τους φαίνεται πώς ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών. «Η μόνη σωτήρια χάρη είναι ότι ο θάνατος θα ήταν άμεσος, κυριολεκτικά σε χιλιοστά του δευτερολέπτου και οι άνδρες δεν θα είχαν ιδέα τι συνέβαινε», δήλωσε στο Skynews, ο David Mearns, ένας εμπειρογνώμονας διάσωσης που γνώριζε δύο από τους πέντε επιβαίνοντες.

«Οι επιβάτες του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan θα είχαν πεθάνει ακαριαία και δεν θα γνώριζαν καν ότι υπήρχε πρόβλημα εάν το σκάφος είχε εκραγεί», δήλωσε ο Dale Mole, πρώην γιατρός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο BBC.

«Ο θάνατος θα ήταν ακαριαίος», είπε στο BBC. Αν και αυτό το αποτέλεσμα θα ήταν τραγικό, ο Mole είπε ότι το να κολλήσει μέσα στο σκάφος θα ήταν μια πολύ χειρότερη εναλλακτική για το πλήρωμα του Titan.