Στην ΑΕΛ έχουν ξεκινήσει πλέον να ρίχνουν και ματιές στον προγραμματισμό της ομάδας και προτεραιότητα έχουν τα συμβόλαια που έχουν λήξει.
Ο λόγος για τους ποδοσφαιριστές από τον κατάλογο Α’, Μιλιτσεάνου, Μιραλάς, Τεσέϊρα, Ντέγοεστ και Ζτραβκόφσκι, τους Κύπριους Παντελή και Σιλβέστρο και τον δανεικό Μπιλοβάρ.
Για τους δύο πρώτους δεν τίθεται καμία πιθανότητα να συνεχίσουν την νέα χρονιά. Ο Μολδαβός επιθετικός έκανε μια καλή μισή χρονιά πέρσι αλλά φέτος έμεινε σε ρηχά νερά, ενώ ο Μιραλάς απογοήτευσε με την όλη παρουσία του στην ομάδα.
Για τον Ζτραβκόφσκι, του είχε γίνει μια πρόταση ανανέωσης μέσα στην χρονιά όμως δεν απάντησε θετικά. Ο Σκοπιανός ψάχνεται για το εξωτερικό  και για αυτό τον λόγο δύσκολα θα συνεχίσει.
Τέλος ο Τεσέϊρα και αυτός έχει ολοκληρώσει το συμβόλαιο του, με τον ίδιο να ψάχνεται μέσω του μάνατζερ του για να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
Από εκεί και μπρος φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να μείνουν στην ομάδα οι Ντέγοεστ και Παντελή.
Για τον Σιλβέστρο είναι πιο απλά τα πράγματα καθώς η ΑΕΛ έχει οψιόν ανανέωσης που αν την ενεργοποιήσει μένει στην ομάδα αλλιώς θα αποτελέσει παρελθόν. Ο δανεικός Μπιλοβάρ επιστρέφει στην ομάδα του και μάλλον δεν θα τον δούμε του χρόνου στα γαλαζοκίτρινα.

Μιχαήλ Αριστείδου