Τσάκα ή Μπρούνο Φερνάντες; Ποιος έκανε καλύτερη σεζόν από τους δύο; Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Και τη «μάχη» μεταξύ τους, μοιάζει να κερδίζει στο… νήμα ο Ελβετός.
Πρόκειται για δύο εκ των κορυφαίων μέσων στην φετινή Premier League. Αυτό είναι δεδομένο. Από τη μία έχουμε τον Γκρανίτ Τσάκα της Άρσεναλ και από την άλλη τον Μπρούνο Φερνάντες.
Αμφότεροι διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην πορεία τόσο των «κανονιέρηδων», όσο και των «κόκκινων διαβόλων», με την χρονιά και των δύο συλλόγων να κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη, για διαφορετικούς λόγους.
Στην πρώτη περίπτωση, η Άρσεναλ επέστρεψε στο Champions League μετά από επτά χρόνια, διεκδικώντας τον τίτλο μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές και ούσα στην κορυφή της Premier League για 248 ημέρες.
Από την άλλη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πραγματοποίησε μία υπερβατική σεζόν, στην πρώτη αγωνιστική περίοδο του Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο της. Κατέκτησε το Λιγκ Καπ και γενικώς τίτλο μετά από μία εξαετία, έχασε στις λεπτομέρειες το FA Cup, στον τελικό, από τη συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι, και τερμάτισε στην 3η θέση, προσπερνώντας στο φινάλε και την εντυπωσιακή, στην χρονιά που ολοκληρώθηκε, Νιούκαστλ.
Συνεπώς, όταν δύο ομάδες πηγαίνουν καλά, και η πλειονότητα των ποδοσφαιριστών τους θα ξεχωρίσει. Όπως και ο Γκρανίτ Τσάκα με τον Μπρούνο Φερνάντες. Ο Ελβετός πραγματοποίησε αναμφίβολα την κορυφαία σεζόν της καριέρας του. Έγινε απαραίτητος για την Άρσεναλ, κέρδισε την εμπιστοσύνη του φίλαθλου κοινού των Λονδρέζων, διακρίθηκε σε ολόκληρη την χρονιά και κατέγραψε επτά γκολ και ισάριθμες ασίστ σε επίπεδο πρωταθλήματος.
Σκόραρε δις στο διαφαινόμενο «αντίο» του απέναντι στη Γουλβς και διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο, μαζί με τον Τόμας Πάρτεϊ, στην πορεία τίτλου της αγαπημένης του ομάδας.
Όσον αφορά τον Μπρούνο, τι να πει κανείς για τον αρχηγό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ναι, είχε σκαμπανεβάσματα η απόδοσή του, ναι, η συμπεριφορά του ενίοτε δεν ήταν η πρέπουσα, αλλά στο τέλος της ημέρας, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα ήταν διαφορετικοί και πιθανώς… κατώτεροι χωρίς αυτόν.
Οκτώ γκολ και ισάριθμες ασίστ στην Premier League φέτος για τον Πορτογάλο, ο οποίος κατέγραψε και τις περισσότερες τελικές πάσες, πίσω από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ευκαιρία.
Ποιος εκ των δύο λοιπόν βίωσε ανώτερη ποδοσφαιρική σεζόν, μιας και αμφότεροι έπαιξαν τον ρόλο του 8αριού φέτος; Ίσως ο Γκρανίτ Τσάκα. Τουλάχιστον βάσει αριθμών, αλλά και αναλογικά με αυτό που αναμένει κανείς στο ξεκίνημα της σεζόν. Ποιος θεωρούσε πως ο Ελβετός θα σκοράρει όσο ποτέ στην καριέρα του; Κανείς. Και ούτε ένα γκολ με πέναλτι! Πρακτικά λοιπόν, ο Τσάκα σκόραρε περισσότερο από τον Μπρούνο σε κανονική ροή αγώνα και κατέγραψε μία ασίστ λιγότερη από αυτόν συνολικά, με αμφότερους να παίζουν από 37 ματς.
Μαγικός Τσάκα, εξαιρετικός Μπρούνο, στα σημεία… προβάδισμα ο Ελβετός, που έχει περάσει και όσα άπαντες γνωρίζουμε στο «Έμιρεϊτς», αλλά φρόντισε πριν φύγει, να τον… παρακαλούν να μείνει εκεί!