Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο Ρενάτο Μαργκάσα.

-Για την αποχώρησή του από τη Ν.Σαλαμίνα: «Ήταν μια απόφαση από τη διοίκηση να μη συνεχίσω ως ποδοσφαιριστής και το καταλαβαίνω γιατί έφτασα σε μια ηλικία που όλοι βλέπουν με διαφορετικό μάτι. Ίσως συνεχίσουμε σε άλλη θέση τη συνεργασία μου με τη Νέα Σαλαμίνα. Δεν έχω πάρει την απόφασή μου. Έχω κάποιες προτάσεις από άλλες ομάδες, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας για να συνεχίσω ως ποδοσφαιριστής. Το σκέφτομαι για το επόμενο μου βήμα. Νιώθω καλά, όμως πρέπει να σκεφτείς να αποχωρήσεις όταν βρίσκεσαι στα ψηλά. Θέλω να κρατήσω ψηλά το όνομά μου, πιστεύω άφησα καλή εικόνα σε όσες ομάδες αγωνίστηκα. Δεν θέλω να παίξω και να μην νιώθω σημαντικός».

-Αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται: «Εγώ πάντα θέλω να παίζω ποδόσφαιρο, αλλά πρέπει να σκεφτώ το μέλλον μου. Κάποια μέρα πρέπει να σταματήσω. Δεν πήρα ακόμη την απόφασή μου. Ξέρω πόσο με εκτιμούν στη Νέα Σαλαμίνα και θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά».

-Αν θα μείνει στην Κύπρο: «Η Κύπρος είναι η χώρα μου, εδώ θα μείνω. Η Νέα Σαλαμίνα με στήριξε πάρα πολύ στην καριέρα μου. Θα αποφασίσω στις επόμενες μέρες. Την Τρίτη επιστρέφω στην Κύπρο και θα μιλήσουμε κατ’ ιδίαν».

-Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Δεν αγωνίστηκα όσο ήθελα αλλά νιώθω ότι βοήθησα την ομάδα. Είχαμε πολύ καλή πορεία, δυστυχώς δεν τερματίσαμε στην πρώτη εξάδα αλλά για την ομάδα ήταν μια καλή χρονιά. Καταλαβαίνω όταν η ομάδα πάει καλά δεν μπορεί ο προπονητής να αλλάξει πολλά πράγματα».

-Η άποψή του για τον Σα Πίντο: «Θα έχει ενδιαφέρον. Ζει πολύ έντονα το ποδόσφαιρο, είναι πολύ καλός προπονητής, με τις ιδέες και τη φιλοσοφία του. Θα έρθει σίγουρα για να πάρει το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά στο ΑΠΟΕΛ».

-Για την Εθνική: «Ο Τιμούρ είμαι σίγουρος προσπαθεί να δουλέψει σκληρά. Είναι δύσκολο αλλά θα παλέψουμε για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Δεν έχουμε πολλές επιλογές στην Κύπρο. Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως με το στρατό αλλά κι άλλα για να βοηθηθούν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές».