Ο Παύλος Θ. Ιωάννου διορίστηκε Χρηματοοικονομικός Επίτροπος την 1η Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις του Περί Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης Νόμου του 2010.
Η ίδρυση του Ενιαίου Φορέα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες και κοινωνικές και οικονομικές, ήταν αναγκαιότητα  για τον τόπο μας. Στην αρχή οι πολίτες ήταν διστακτικοί με την Ίδρυση του , όμως σταδιακά δημιουργήθηκε μια τεράστια εμπιστοσύνη και αμφίδρομος , σεβασμός , που πολλοί συμπολίτες μας προστρέχουν στον Φορέα για βοήθεια, στήριξη και κατανόηση, μέσα φυσικά στα νομικά πλαίσια  των εξουσιών του.
Ο Νεοσύστατος αυτός Οργανισμός είχε την τύχη και την ευλογία , να έχει στο πηδάλιο του, τον  Παύλο Ιωάννου. Ένα άνθρωπο εξαιρετικά μορφωμένο ακαδημαϊκά και λογικό , ευαίσθητο και πλουραλιστικό κοινωνικά. Η προσωπικότητα του  Παύλου Ιωάννου , η εμπειρία του , οι τεράστιες γνώσεις του, η  εμβέλεια  του, η εμπιστοσύνη όλων των μερών προς το πρόσωπο του, η ζωντάνια του ακόμα στο δύσκολο αυτό λειτούργημα , καθιστούν την παραμονή του στο πηδάλιο του Φορέα αναγκαιότητα, χωρίς υπερβολές.
Η κατάσταση με τα Χρηματοοικονομικά, τα  Μ.Ε.Δ. , τους εγγυητές , ένα θέμα σοβαρό, η σχέση με τις Τράπεζες , οι σύγχρονες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, όλα αυτά τα ζητήματα , είναι τεράστια και τεράστια είναι η σημασία τους. Χωρίς να είμαστε προσωπολάτρες, θεωρώ ότι όπως απεδείχθη, ο Παύλος Ιωάννου ανταποκρίθηκε με επάρκεια στα καθήκοντα του, σ΄ένα φορέα που για πρώτη φορά δημιουργείτο , σε τόσο σπάνιες για το τόπο μας συνθήκες. Είναι γεγονός η πολυπλοκότητα των θεμάτων που  χειρίζεται ο Φορέας, χρειάζονται πάρα πολλά εφόδια, ακαδημαϊκά, γνωστικά, ανθρωπιστικά, ψυχολογικά, φιλοσοφικά, εμπειρία, διαλεκτικότητα , ήθος…
Με ταπεινότητα, αναφέρω ότι ο Παύλος Ιωάννου,  είναι ο ιδανικότερος άνθρωπος για τη θέση αυτή, εξάλλου το απέδειξε περίτρανα στην δεκαετή του θητεία. Ο  Παύλος Ιωάννου, ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες  των πολιτών αλλά και του κράτους. Συνεργάζεται ανώδυνα, σεβόμενος όλους τους εμπλεκόμενους και φέρνει τέλεια  αποτελέσματα προς το συμφέρον των Δανειοληπτών, των τραπεζών, των διαφόρων φορέων και γενικά προς το συμφέρον της Κυπριακής κοινωνίας, και της οικονομίας. Κατά την άποψη μου, δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός αλλά βεβαιότητα στην απόφαση για διορισμό στον Ενιαίο Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών του άξιου και σεβαστού από όλους Παύλου Ιωάννου.

 Αντρέας Μουσκάλλης
Προπονητής Ποδοσφαίρου