Το τελευταίο χρονικό διάστημα άνοιξε η συζήτηση, σωστά ή λανθασμένα, περί παραμονής του Χοσέ Λουΐς Όλτρα και την επόμενη σεζόν. Πιθανότατα συνέβαλαν σ’ αυτό ο αγωνιστικός κατήφορος της ΑΕΚ το τελευταίο τρίμηνο και λιγότερο οι πρόσφατες δηλώσεις του, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με την Πάφος FC.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η πρόθεση της διοίκησης και του Τσάβι Ρόκα, είναι να συνεχίσουν με τον Ισπανό προπονητή και τη νέα σεζόν, όχι μόνο γιατί έχει συμβόλαιο και για του χρόνου.
Προφανώς έχει τις δικές του μεγάλες ευθύνες για την αγωνιστική πτώση, έχει ταυτόχρονα όμως τα «συν» και τα ελαφρυντικά του. Έως ότου είχε όλο το ρόστερ στα χέρια του, δίχως αγωνιστικά προβλήματα κι έλλειψη (σημαντικών) λύσεων, του πιστώνεται ότι η ΑΕΚ παρουσίαζε μία άκρως ικανοποιητική εικόνα.
Επίσης, αναγνωρίζεται (ως ελαφρυντικό του) το ότι δεν βοηθήθηκε ούτε ο ίδιος από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, σε μία περίοδο που υπήρξαν σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα, κυρίως με τις απώλειες των Γκιούρτσο και Άλτμαν για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πλην συγκλονιστικού απροόπτου λοιπόν, η ΑΕΚ θα πορευτεί και τη νέα σεζόν με τον Ισπανό προπονητή στον πάγκο της, ανεξαρτήτως αν εξασφαλιστεί το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχει μεν όρος στο συμβόλαιό του που μπορεί να μείνει ελεύθερος, αλλά έχει σχέση με την οικογένειά του που βρίσκεται στην Ισπανία. Επί του παρόντος, ο ίδιος δεν εξέφρασε καμία πρόθεση να αποχωρήσει.
Μάλιστα, η δήλωσή του μετά το τέλος του αγώνα με την Πάφος FC, μοιάζει σαν ένα μήνυμα παραμονής. «Πρέπει να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για τη νέα σεζόν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, ξεκαθάρισε ορθά κοφτά από την πλευρά του ότι ο Όλτρα έχει συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο…

Ανδρέας Βεντούρης