Η κατάρρευση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ βάζει τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του στο επίκεντρο πολύ έντονης κριτικής και προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στην αναμέτρηση της Κυριακής (30/4) με τον Άρη. Ο ΠΑΟΚ γνώρισε την 4η ήττα σε έξι παιχνίδια στα playoffs και μπαίνει σε βαθιά αγωνιστική κρίση. Η ήττα από την ΑΕΚ με 4-0 κι η εικόνα κατάρρευσης που έδειξε, βάζει στα σχοινιά την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που θα πρέπει να βρει τρόπους να επανέλθει στους αγώνες που απομένουν και κυρίως στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το γεγονός ότι μετά από έξι σεζόν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται εκτός πρώτης δυάδας του πρωταθλήματος είναι μόνο ενδεικτικό για την οπισθοχώρηση της φετινής σεζόν.

Μιας σεζόν που ξεκίνησε -και στην ουσία ήταν πάντα- ως μεταβατική και κινδυνεύει να εξελιχθεί σε εντελώς αποτυχημένη, βάζοντας σε αμφισβήτηση ακόμα και την προσπάθεια που έγινε για την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Κι αυτό διότι αν στο τέλος της σεζόν ο ΠΑΟΚ μείνει με άδεια χέρια και μόνο το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League, κανείς δεν θα μπορεί να είναι ικανοποιημένος από την καθιέρωση παικτών, όπως ο Κωνσνταντέλιας, ο Κουλιεράκης κι οι υπόλοιποι νεαροί που φέτος σήκωσαν μάλλον μεγαλύτερο βάρος από ότι θα έπρεπε.

Η αναμέτρηση με τον Άρη στην Τούμπα έχει αποκτήσει ήδη οριακό χαρακτήρα για τον Δικέφαλο και μια ενδεχόμενη αποτυχία μοιάζει με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη.

Αγωνία για τον Ίνγκασον
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι σημαντική η διάγνωση για τον Ίνγκι Ίνγκασον, που αποχώρησε από το ντέρμπι με την ΑΕΚ με ενοχλήσεις στη γάμπα, αλλά και η επιστροφή του Ντόουγκλας Αουγκούστο και του Τάισον στην διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ισλανδός ακόμη κι αν έχει αποφύγει τη θλάση πολύ δύσκολα θα είναι στη διάθεση του Ρουμάνου για τον αγώνα της Κυριακής κι ίσως και για την εκτός έδρας αναμέτρηση, που ακολουθεί στη Λεωφόρο. Σε περίπτωση μάλιστα, που υπάρχει μυϊκό πρόβλημα τότε τα πράγματα θα περιπλακούν πολύ στην άμυνα του Δικεφάλου.

Στο επίκεντρο της κριτικής και ο Λουτσέσκου
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ καταλαβαίνει πόσο σημαντικό έχει γίνει το παιχνίδι της Κυριακής. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του στο flash interview μετά το τέλος του αγώνα στην OPAP Arena «πρέπει να ακυρώσουμε αυτό το παιχνίδι και να σκεφτόμαστε το παιχνίδι με τον Άρη και οτιδήποτε έρχεται μετά από αυτό» είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μη θέλοντας να αναλύσει δημόσια την κατάρρευση της ομάδας του.

Κι ο Λουτσέσκου πάντως βρίσκεται στο επίκεντρο έντονης κριτικής για τις επιλογές του και το κοουτσάρισμά του στον αγώνα με την ΑΕΚ, αλλά κυρίως για την εικόνα της ομάδας του και στα φετινά playoffs. Όπως πάντως εξελίσσονται τα πράγματα το παιχνίδι της χρονιάς για τον ΠΑΟΚ θα είναι λογικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η προοπτική κατάκτησης ενός τροπαίου, ωστόσο, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται ότι είναι αρκετή για να αποτρέψει την εσωστρέφεια που έχει επιστρέψει στην Τούμπα.

Μόνο η επιστροφή στις νίκες μπορεί να εξασφαλίσει ηρεμία στον Ρουμάνο τεχνικό και την ομάδα του μέχρι και το τέλος της σεζόν.