Το ότι η ΑΕΚ χρειάζεται να βελτιώσει πολλά από αγωνιστικής πλευράς, σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς, είναι δεδομένο. Ας μην επαναλαμβανόμαστε – η επανάληψη άλλωστε από ένα σημείο και μετά καταντάει κουραστική.
Η απογοήτευση του κόσμου δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα του τελευταίου διαστήματος, αλλά για επιπλέον λόγους:
-γιατί δεν βλέπει στο γήπεδο την ομάδα που η ίδια (του) δημιούργησε τη φιλοδοξία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
-γιατί δεν βλέπει την ομάδα που του έδωσε τόσες χαρές στην Ευρώπη.
-γιατί βλέπει μια ομάδα που δείχνει να της λείπουν τα βασικότερα συστατικά, για να μπορέσει στη συνέχεια να φτιάξει και τα υπόλοιπα.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αγωνιστική ανάλυση. Τα ‘χουμε πει αρκετές φορές. Για να εμφανιστεί καλύτερη η ΑΕΚ, ή πιο σωστά, για να εμφανιστεί η…ΑΕΚ, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να παρουσιάσει ξανά τα βασικά στοιχεία που δεν αφορούν μόνο τα αγωνιστικά: το πάθος, το νεύρο, την ένταση, το αίσθημα του «refuse to lose» που είχε για μεγάλο διάστημα αλλά έχασε το τελευταίο δίμηνο. Από ‘δω ξεκινάμε. Τα πολλά-πολλά είναι αχρείαστα.
Μια ματιά στην κεντρική φωτογραφία και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς απαιτείται. Αυτό μόνο, τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα, στο γήπεδο. Το βράδυ της Παρασκευής στην «Αρένα» -κι όχι μόνο.

Ανδρέας Βεντούρης