Υπόκλιση της Γιουνάιτεντ στην 6 φορές κάτοχο του Europa League, Σεβίλλη, η οποία πήρε τεράστια νίκη στο Sanchez Pizjuan (3-0), προκρίθηκε στα ημιτελικά και «βλέπει» τον 7ο τίτλο της. Πέρασαν Γιουβέντους, Λεβερκούζεν.

Οπως το ονειρευόταν ξεκίνησε το ματς η Σεβίλλη σε μια φάση «εφιάλτη» για την Γιουνάιτεντ. Στο 8’ ο Μαγκουάιρ έκανε τραγικό λάθος ως τελευταίος παίκτης, ο Λαμέλα πήρε και ο Εν Νεσίρι τελείωσε τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Ντε Χέα. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν όση ένταση είχαν σε κάθε φάση, περιόρισαν τους Αγγλους σε υποψίες φάσεων με Γουάν-Μπισάκα (22’) και Καζεμίρο (36’) και την ίδια στιγμή έδειχναν πολύ πιο απειλητικοί μπροστά.

Στο 25’ ο Ντε Χέα πρόλαβε τον Οκάμπος, στο 39’ ο Λίντελοφ έκοψε τον Σούσο και στο 40’ το γήπεδο πανηγύρισε το γκολ του Αργεντινού επιθετικού με όμορφο πλασέ, όμως αυτό ακυρώθηκε για οφσάιντ στο χτίσιμο της επίθεσης και το πρώτο μέρος τελείωσε με 1-0.

Δυστυχώς για την ομάδα του Ερικ Τεν Χαγκ το δεύτερο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Με γκολ για την Σεβίλλη. Στο 47’ έπειτα από κόρνερ ο Μπαντέ βρήκε στην μπάλα με τον ώμο και εκείνη πέρασε ψηλοκρεμαστά πάνω από τον Ντε Χέα – που έκανε κακή εκτίμηση – και πήγε στα δίχτυα του. Το γρήγορο τέρμα έδωσε και πάλι φτερά στους Ανδαλουσιάνους, που πλέον είχαν τον πλήρη έλεγχο και έδειχναν κλάση πάνω. Στο 52’ οι φιλοξενούμενοι γλύτωσαν σε φάση διαρκείας και επιθετικά περιορίστηκαν σε ένα τεχνικό αριστερό του Κασεμίρο (62’) και ένα φάουλ του Ερικσεν (72’).

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η Σεβίλλη κράτησε πολύ εύκολα τον έλεγχο χωρίς να δέχεται φάσεις και αφού προέκυψε ένα ακόμα «δώρο», δεν είχε λόγο να πει «όχι». Στο 81’ ο Ντε Χέα βγήκε έξω από την περιοχή του και προσπάθησε να διώξει, όμως σέρβιρε στον Εν Νεσίρι, ο οποίος πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΑΝΤΕΞΕ Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ…

Η Γιουβέντους κράτησε το 1-1 στη Λισαβόνα παρά τις ευκαιρίες της Σπόρτινγκ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη.

Η Γιουβέντους απέσπασε ισοπαλία 1-1 στη Λισαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ και με το 1-0 στο Τορίνο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League, με τους Πορτογάλους να χάνουν σωρεία ευκαιριών στο τέλος.

Η καλή βραδιά φάνηκε… πριν από την αρχή για τους “μπιανκονέρι”, που πήραν πίσω προσωρινά τους 15 βαθμούς στο πρωτάθλημα και μπήκαν με καλή ψυχολογία στο “Ζοζέ Αλβαλάδε”.

Μόλις στο 9ο λεπτό ο Αντριάν Ραμπιό εκμεταλλεύτηκε μια αναμπουμπούλα στην περιοχή των Πορτογάλων κι έδωσε προβάδισμα στο σκορ στους φιλοξενούμενους, που όμως δεν κράτησε πολύ.

Ο Γάλλος μέσος εξελίχθηκε σε μοιραίο στα μετόπισθεν, αφού υπέπεσε σε πέναλτι στο 20′, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μάρκους Έντουαρντς. Τα “λιοντάρια” πήραν τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες, όμως πήγαν στα αποδυτήρια χωρίς να έχουν προβάδισμα στο σκορ.

Στο 2ο μέρος, οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι έδωσαν την μπάλα στους αντιπάλους τους και για ένα μεγάλο διάστημα κατάφεραν να τους κρατήσουν μακριά από την περιοχή του Βόιτσεχ Σέσνι που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ύστερα από τις ενοχλήσεις στο στήθος στο πρώτο παιχνίδι.

Στα τελευταία λεπτά όμως, τα δεδομένα άλλαξαν. Οι γηπεδούχοι εγκαταστάθηκαν έξω από την περιοχή των Ιταλών και έχασαν σωρεία ευκαιριών. Η αστοχία τους και οι επεμβάσεις του Σέσνι κράτησαν το 1-1 κι έστειλαν τη Γιουβέντους στα ημιτελικά, κόντρα στην απόλυτη ομάδα του θεσμού, Σεβίλλη, αλλά πλέον χωρίς την ανάγκη κατάκτησης για να πάρουν εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

ΔΙΠΛΟ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ

Η Λεβερκούζεν καθάρισε την υπόθεση πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League από το 1ο ημίχρονο του αγώνα με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στις Βρυξέλλες, φτάνοντας στη νίκη 4-1.

Η Λεβερκούζεν προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa League έπειτα από τη νίκη της με 4-1 στις Βρυξέλλες κόντρα στην Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ και σε συνδυασμό με το 1-1 στη Γερμανία.

Ο Μουσά Ντιαμπί και ο Μίχελ Μπάκερ εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στο 1ο μέρος και έβαλαν τις βάσεις για την άνετη πρόκριση στους 4 της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι είχαν αποδιοργανωθεί κι ένα λάθος στην άμυνα έδωσε την ευκαιρία στον Τζέρεμι Φρίμπονγκ να γράψει το 3-0 στο 60′ και να κλειδώσει τη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με γκολ του Κάσπερ Τέρχο έπειτα από κόντρα, όμως οι Γερμανοί με τον Άνταμ Χλόζεκ είχαν τον τελευταίο λόγο στο 79′.