Γκρίνια, απογοήτευση και πολλά ΓΙΑΤΙ, κυριαρχούν την επόμενη μέρα της ήττας από τον Απόλλωνα.
Και πιο πολύ, υπερισχύει πλέον η άποψη, ότι αν δεν αλλάξει η ομάδα προς το καλύτερο, δεν θα έχει πιθανότητες να κατακτήσει το πρωτάθλημα κάτι που όλοι βέβαια απεύχονται να συμβεί.
Βλέποντας την απώλεια του βαθμολογικού προβαδίσματος, σε συνδυασμό με την αδυναμία που φαίνεται εντός του γηπέδου να νικήσει, είναι φυσιολογικό να χάνεται η εμπιστοσύνη που κυριάρχησε τους τελευταίους μήνες.
Ο Μιλόγεβιτς, δέχεται (δικαίως) κριτική για τις συνεχείς αποτυχίες. Ο Σέρβος βέβαια θέλησε μετά την ήττα να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας ότι θα γυρίσει την κατάσταση και η ομάδα του θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως ξέρει και ο ίδιος ότι για να επιβεβαιωθεί, πρέπει να την επαναφέρει εκεί που ήταν πριν την δεύτερη φάση.
Όταν, το ΑΠΟΕΛ δεχόταν γκολ μόνο…με αίτηση εξού και τα μόλις 13 γκολ σε 26 αγωνιστικές ενώ σε 4 αγώνες παραβιάστηκε ήδη 5 φορές, η εστία του Μπέλετς.
Όταν επίσης το ΑΠΟΕΛ, ήταν ανίκητη ομάδα και δεν επέτρεπε σε κανένα αντίπαλο να την αμφισβητήσει, σε αντίθεση με την εικόνα της δεύτερης φάσης, που επιτρέπει σε όλες τις ομάδες να πιστέψουν ότι μπορούν να νικήσουν εντός και εκτός έδρας το ΑΠΟΕΛ.
Είναι αλήθεια, ότι η ομάδα του Μιλόγεβιτς στην δεύτερη φάση σε τέσσερα ματς σκόραρε μόνο στα δύο και έχει συντελεστή τερμάτων 3-5.
Τι μπορεί να αλλάξει και αν μπορεί να αλλάξει, είναι καθαρά θέμα και ευθύνη του προπονητή.
Ο Μιλόγεβιτς θα πρέπει να κερδίσει εκ νέου το στοίχημα που είναι να βελτιωθεί η ομάδα του σε όλους τους τομείς, αν θέλει να έχει τύχη  στον αμέσως επόμενο αγώνα με τον Άρη εκτός έδρας.
Εκεί θα παίξει ίσως το τελευταίο χαρτί το ΑΠΟΕΛ για την κούρσα του τίτλου. Είναι σημαντικό για τον Σέρβο, να επαναφέρει τους Μπεν-Δώνη-Κοσταντίνοφ στα γνωστά πλαίσια και επίπεδα απόδοσης.
Σημαντικό επίσης να ανοίξει το rotation δίνοντας συμμετοχή και σε άλλους παίκτες, όπως π.χ  ο Τσεπάκ, ο Σατσιάς, ο Ηλία.
Από την πλευρά της διοίκησης, διατηρείται η εμπιστοσύνη στον προπονητή και γενικά στην ομάδα, όμως πλέον προκύπτει πίεση ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το φινάλε του πρωταθλήματος.
Από αγωνιστικής πλευράς, οι προπονήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή. Στη συνέχεια θα δοθεί τριήμερο ρεπό και εν όψει Άρη, προβλέπεται να επιστρέψει ο Βιγιαφάνες η απουσία του οποίου ήταν εμφανής με τον Απόλλωνα.