Καθημερινή είναι η επικοινωνία που έχει ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά το τέλος του Α΄γύρου των Προεδρικών Εκλογών.
Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κος Μαυρογιάννης οι δύο τους μιλάνε καθημερινά στο τηλέφωνο, ενώ ξεκαθάρισε πως συναντήθηκαν μόνο μια φορά ενώπιον των μέσων ενημέρωσης. «Επικοινωνούμε καθημερινά. Εγώ εισπράττω αυτή τη φιλική συμπροφορά την οποία εκτιμώ πάρα πολύ και εκφράζει την σχέση που έχουμε εδώ και χρόνια. Αυτό με συγκινεί».
Παράλληλα ο κος Μαυρογιάννης είπε πως με τον κ. Νεοφύτου έχουν κάποιες πολιτικές διαφορές αλλά ταυτόχρονα έχουν μια καλή σχέση. «Θέλω να σας πω, πως τις τελευταίες ημέρες η συμπεριφορά του με συγκινεί. Υπήρχε μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα, όλοι την γνωρίζουμε. Αναμέναμε όλοι ότι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία θα υπάρξει ένα βρόμικο παιχνίδι και κτυπήματα κάτω από τη μέση. Εγώ το είπα και στον ίδιο ότι εξεπλάγην που δεν έγιναν όλα αυτά. Για εμένα η συμπεριφορά του κ. Νεοφύτου στην προεκλογική εκστρατεία  βοήθησε αυτό που ονομάζω πολιτικό γίγνεσθαι», είπε.
Όσον αφορά την απόφαση να ανακοινώσει ως υπουργό Οικονομικών τον Χαράλαμπο Προύντζο αλλά και σχολιάζοντας το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, στο οποίο εμφανίζεται ο κ. Προύντζος να παραδέχεται πως δεν μπορεί να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο κος Μαυρογιάννης είπε πως ήταν ενήμερος για αυτή του τη δήλωση και πως κάνει την υπέρβασή του. «Ο Χαράλαμπος Προύντζος ανταποκρίνεται πλήρως στο προφίλ που εμείς θέλουμε για να έναν Υπουργό Οικονομικών. Δεν είμαι της σχολής που πιστεύει ότι οι υπουργοί πρέπει να έχουν σπουδάσει αναγκαστικά αυτό το αντικείμενο. Ο κος Προύντζος από πριν είχε ενημερώσει για αυτή τη δήλωση και είναι προς τιμήν του. Πιστεύω  πως και αυτός κάνει την υπέρβασή του».
Ο κος Μαυρογιάννης είπε επίσης πως για την απόφαση να ανακοινώσει ως Υπουργό Οικονομικών τον κ. Προύντζο, είχε προχωρήσει σε διαβουλεύσεις ωστόσο η τελική απόφαση ήταν αποκλειστικά δική του.
Την ίδια ώρα σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου ο οποίος είπε πως εάν εκλεγεί ο κος Μαυρογιάννης θα έρθει η καταστροφή στην οικονομία και ότι είναι ένας υποψήφιος που είναι εξαρτημένος από το κουμμουνιστικό κόμμα, ο κος Μαυρογιάννης είπε πως είναι κρίμα και ντροπή. «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι παραπάνω για αυτή την απαίσια συμπεριφορά που δεν τον τιμά καθόλου».
Τέλος ο κος Μαυρογιάννης σημείωσε πως νιώθει ότι η υποψηφιότητά του αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και νιώθει πρώτος. «Το γεγονός ότι αυτή η υποψηφιότητα αγκαλιάστηκε από τόσο κόσμο και έχω τόσο σπουδαίους συνεργάτες αυξάνει και την αυτοπεποίθηση μου για την ετοιμότητα να αναλάβω τη διακυβέρνηση του τόπου. Να φέρουμε εις πέρας ένα όραμα και μια φιλοδοξία, μια αποστολή».