Άνθρωποι από τη Σέλτικ και τη Ρέιντζερς θα βρίσκονται στο Φάληρο για να παρακολουθήσουν από κοντά τον Κουρμπέλη, γνωρίζοντας ότι τον Ιούνιο ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Για τον ποδοσφαιριστή η παραμονή στο τριφύλλι αποτελεί προτεραιότητα.

Από τα πρώτα χρόνια του στον Παναθηναϊκό, δεν έλειψε σχεδόν ποτέ το σοβαρό ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού για τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Πρώτα απ’ την Ντινάμο Κιέβου, η οποία τον είχε στο “ραντάρ” της επί τρεις σερί μεταγραφικές περιόδους κι εν συνεχεία από διάφορα ιταλικά κλαμπ.

Το περασμένο καλοκαίρι (Αύγουστο) ήταν η περσινή πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τραμπζονσπόρ, του παιδικού του φίλου Τάσου Μπακασέτα και του Μανώλη Σιώπη που χτύπησε τόσο τη δική του “πόρτα”, όσο κι εκείνη την Παναθηναϊκού όμως οι 600.000 ευρώ που προσέφεραν οι Τούρκοι προς το “τριφύλλι”, δεν μπήκαν καν σε συζήτηση απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση που έφτασε στα γραφεία της “πράσινης” ΠΑΕ για τον εδώ και 5,5 χρόνια αρχηγό της ομάδας.

Στο αυριανό (Σάββατο (25/2, 20:30) ντέρμπι “αιωνίων” με τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στους ουκ ολίγους ανθρώπους ξένων ομάδων που θα βρίσκονται στα επίσημα του φαληρικού γηπέδου, θα πάρουν θέση εκπρόσωποι κι απ’ τους δύο “αιώνιους” της Σκωτίας, δηλαδή απ’ την πρωτοπόρο -και σχεδόν βέβαιη- πρωταθλήτρια Σέλτικ κι απ’ τους Γκλάσκοου Ρέιντζερς.

Πάντα η Ελλάδα ήταν μία απ’ τις αγορές που ενδιέφεραν και τις δύο μεγάλες δυνάμεις του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, με τελευταία “παραδείγματα” απ’ την πλευρά των Κελτών τις μεταγραφές των Βασίλη Μπάρκα και Γιώργου Γιακουμάκη.

Ο “Κούρμπε” είναι εδώ και καιρό στο “μικροσκόπιο” και των δύο ομάδων, οι οποίες γνωρίζουν βεβαίως το status του παίκτη και το γεγονός ότι σε 4 μήνες και κάτι ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και θέλουν να τον (ξανα)δούν σε δράση στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.

Για τον Κουρμπέλη, εντούτοις, ο Παναθηναϊκός, αλλά -ειδικά σ’ αυτή τη φάση- το αυριανό clasico με τον Ολυμπιακό και η προσπάθεια των “πράσινων” να φτάσουν στον τίτλο για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια, αποτελούν τις απόλυτες προτεραιότητές του.

Τις τελευταίες εβδομάδες μάλιστα, υπήρξε μία (πολύ) πιο επίσημη και ουσιαστική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον εκπρόσωπο του 29χρονου μέσου, γύρω απ’ το θέμα της επέκτασης του συμβολαίου του που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου.

Αυτή ήταν επί της ουσίας η δεύτερη συζήτηση των δύο πλευρών, μετά από μία πρώτη (πιο πολύ) διερευνητική κουβέντα που έγινε πριν απ’ τις γιορτές των Χριστουγέννων κι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το θέμα της παραμονής του “Κούρμπε” στο “τριφύλλι” δείχνει πως έχει μπει πλέον σε καλό δρόμο και να προχωράει σε σταθερές βάσεις.

Κι αυτό διότι είναι ξεκάθαρη η διάθεση και των δύο πλευρών για να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους και τα επόμενα χρόνια (έως το 2026 θέλει να τον “δέσει” ο Παναθηναϊκός) φτάνοντας σε μία συμφωνία, μέσα απ’ τις επαφές που έχουν γίνει και μία τελευταία κουβέντα, που θα γίνει πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, αφού περάσει πια και το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό…