Για την επιστροφή στην κορυφή της βαθμολογίας, τη ρεβάνς κυπέλλου με την Ομόνοια κι ότι αφορά το ΑΠΟΕΛ, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας, Νεκτάριος Πετεβίνος.

-Για την επιστροφή στην κορυφή: «Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, αυτό που επιχειρήσαμε ως οργανισμός είναι να διακρίνουμε την πραγματικότητα. Μπορεί να μην αξίζαμε να φύγουμε ηττημένοι, αλλά τίποτα δεν είχε χαθεί όπως και τώρα δεν κερδίσαμε τίποτα με την επιστροφή στην κορυφή, πλην της καλής ψυχολογίας. Όχι όμως να φέρει εφησυχασμό. Ο αγώνας της Τετάρτης έχει τον χαρακτήρα τελικού. Διακυβεύεται μια πρόκριση. Δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Θα το επαναλαμβάνω κι ας είμαι κουραστικός, χρειαζόμαστε το κάθε στοιχείο που θα δίνει δυναμική στην ομάδα».

-Για τον κόσμο: «Είναι δεδομένο ότι με τη Νέα Σαλαμίνα, ο κόσμος θα σπάσει το φράγμα των 100 χιλιάδων. Τον μόνο που ανταγωνιζόμαστε σε όλους τους τομείς, είναι τον εαυτό μας. Με τη Δόξα είχαμε 6800 εισιτήρια, διακρίναμε μία πτώση. Πρέπει να κατανοήσει ο κόσμος ότι κάθε παιχνίδι είναι τελικός, κάθε παιχνίδι γράφεται ιστορία και για να έχουμε όμορφο τέλος πρέπει να είμαστε συνεχώς δίπλα στην ομάδα. Ο κόσμος οδεύει στο να σπάσει κάθε ρεκόρ, αλλά πάντα βάζουμε τον ψηλότερο στόχο και ο στόχος μας είναι να σπάσουμε το ρεκόρ όλων των εποχών στο ΓΣΠ. Αυτή τη στιγμή ξεπεράσαμε τα 2500 μεμονωμένα εισιτήρια για τη ρεβάνς με την Ομόνοια. Πλησιάζουμε με τα διαρκείας τις 8000. Ο καθένας πρέπει να κάνει τη δική του υπέρβαση σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θέλουμε πενταψήφιο αριθμό».

-Για τη ρεβάνς με την Ομόνοια: Ο λόγος που χρίσαμε ένα νικηφόρο σερί απέναντι στην Ομόνοια είναι γιατί δεν βάζουμε ποτέ στο βαρόμετρο το προηγούμενο παιχνίδι, αλλά κοιτάζουμε πάντα το επόμενο. Σε ανάρτησή μας είπαμε ότι την Τετάρτη θα γραφτεί μια νέα ιστορία, αλλά δεν γράφτηκε ακόμη. Αν μια ομάδα κερδίζει με 2-1 στο πρώτο ημίχρονο, δεν εξασφαλίζει απολύτως τίποτα. Το ζητούμενο για μας είναι η πρόκριση χωρίς να αποπροσανατολιζόμαστε από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Το εκτός έδρας γκολ δεν μετράει πλέον, ούτε έχουμε διαφορά που να μας εξασφαλίζει. Δεν μας επιτρέπεται να εφησυχάσουμε και να θεωρήσουμε κάτι δεδομένο. Αν δεν είμαστε συνεπείς, δεν θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

-Για τα αγωνιστικά: «Δεν θα είναι διαθέσιμοι οι Σούσιτς, Θεοδώρου, πιθανόν ο Φεράρι και ο Μπεν. Είναι μυϊκό το πρόβλημα του Μπεν, θα αξιολογείται και θα δούμε. Μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για Σαρφό και Κβιλιτάια. Ο Σαρφό δεν προπονήθηκε τις τελευταίες δύο μέρες, ταλαιπωρήθηκε λόγω ίωσης. Ο Κβιλιτάια έκανε κάποιες προπονήσεις αλλά δεν ξέρω αν θα ρισκάρει ο προπονητής μας».

-Τι θα σημαίνει για το ΑΠΟΕΛ αν μπει στα πλέι οφ ως πρωτοπόρο: «Ως η ομάδα που κατακτήσαμε πρωτάθλημα είτε μπαίνοντας πρώτοι ή δεύτεροι στα πλέι οφ, δεν θα σημαίνει τίποτα. Όλοι θα παίξουν με όλους. Για ποιο εύκολο έργο μπορούμε να μιλάμε; Δεν έχει καμία ουσία αν σου προσφέρει κάτι τώρα η πρώτη ή η δεύτερη θέση. Από την άποψη ότι πριν από λίγες αγωνιστικές ήμασταν στο -4 και τώρα στο +2, σου προσφέρει καλή ψυχολογία και τίποτα άλλο».

-Για το ότι πολλοί θεωρούν το ΑΠΟΕΛ ως το πρώτο φαβορί: «Πάντα ήμασταν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, λόγω της εμπειρίας και του ονόματος. Δεν παρασυρόμαστε από το τι λένε οι άλλοι. Με αυτή την λογική λειτουργούσαμε πάντα».

-Για τον Ντάλσιο: «Πολλοί ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια της σεζόν περνούν από κριτική. Στο τέλος της ημέρας θα δούμε τι έχει προσφέρει ο καθένας στο σύνολο μιας χρονιάς. Έχουμε στο ρόστερ μας ποδοσφαιριστές που αν κοιτάξει κανείς τα σχόλια, είτε ατόμων του ποδοσφαίρου είτε στα social media, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Ο Ντάλσιο ήταν η πρώτη μεταγραφή που κάναμε το καλοκαίρι. Είχαμε συμφωνήσει πριν ολοκληρωθεί η περσινή περίοδο. Ο Ντάλσιο είναι η ποδοσφαιρική αποτύπωση της αφοσίωσης στο πλάνο ενός προπονητή. Όλοι τον είχαν βασικό. Έκανε καλά και κακά παιχνίδια, το αναγνωρίζει κι ο ίδιος. Τον τελευταίο καιρό είναι από τους καταλύτες στην κατάκτηση θετικών αποτελεσμάτων, εμείς δεν είχαμε καμία αμφισβήτηση για τον ποδοσφαιριστή».

-Για την παρουσία των Δανών διαιτητών στο τελευταίο ντέρμπι: «Ήταν μια διαιτησία που δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Δεν ήταν πρωταγωνιστές με αρνητική έννοια. Δώσαμε συγχαρητήρια στη διαιτησία. Είμαστε μια ομάδα που συγκρίνει με αντικειμενικότητα. Μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι μιλάμε για τη διαιτησία όταν αδικούμαστε, όμως αν κοιτάξει κανείς τις τοποθετήσεις μας, αυτό το πράγμα δεν το κάνουμε. Στην επιστολή που είχαμε γράψει μετά τον αγώνα με τη Δόξα, είχαμε αναφέρει ότι ο διαιτητής δεν έκανε σωστή χρήση της κάρτας στον Σαρφό. Ο καθένας τα βλέπει ανάλογα με το χρώμα των γυαλιών που φοράει. Κάναμε συμφωνία με την ομοσπονδία της Δανίας για να ανταλλάξουμε διαιτητές και είχαμε αντιδράσεις από τους Δανούς, οι οποίοι είπαν ότι το επίπεδο των Κυπρίων δεν είναι το ίδιο με των δικών μας».