Μαζικές αποχωρήσεις από το προεδρικό, καθώς φαίνεται πως ο νέος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης θέλει να αλλάξει όλη την ομάδα που βρίσκεται στον Λόφο, ακόμη και τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε χαμηλότερες κλίμακες.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε πως είναι δικαίωμα του κάθε Προέδρου να αλλάζει όλο το προσωπικό, αφού μπορεί να αλλάξει μέχρι και τον… καφετζή που βρίσκεται στον Λόφο, ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως θα αποχωρήσουν από τον Λόφο και γραμματειακό προσωπικό που βρίσκονται εκεί από τότε που Πρόεδρος ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας. Φαίνεται πως ο νέος Πρόεδρος έχει στο μυαλό του πρόσωπα από όλους τους χώρους για να μεταφέρει στο προεδρικό, έτσι να είναι όλη η ομάδα δική του.

Αποχωρήσεις

Έτσι, πέραν από τους υπουργούς και επιτρόπους που θα ανέβουν τον Λόφο την 1η Μαρτίου, όταν θα αναλάβει και επισήμως ο Νίκος Χρισοδουλίδης, στην προεδρία και το προεδρικό μέγαρο εργάζονται και μία σειρά από υπαλλήλους, η πλειοψηφία των οποίων είναι με απόσπαση. Χθες, ενημερώθηκαν από την Έλενα Αζίνα πως θα αποχωρήσουν από το προεδρικό και περίπου άλλα 30 άτομα, τα οποία ενημερώθηκαν πως πρέπει μέχρι την Τρίτη να έχουν μαζέψει τα πράγματά τους, να αδειάσουν τα γραφεία τους και να αποχωρήσουν, έτσι ώστε να βρεθούν στο προεδρικό άτομα που επέλεξε ο ίδιος ο νέος Πρόεδρος.

Επιστολή, σύμφωνα με πληροφορίες πήραν οι δύο διπλωμάτες Κούλα Σοφιανού και Παντελής Παντελίδης, οι οποίοι θα επιστρέψουν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Στο προεδρικό θα βρεθεί η Μαριλένα Ραουνά, η οποία ήταν έτσι κι αλλιώς δίπλα στον Χριστοδουλίδη και φιγουράρει και στις lifestyle ιστοσελίδες, ενώ άλλοι 4 διπλωμάτες θα μεταφερθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Από το προεδρικό θα μετακινηθούν και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί επί προεδρίας Νίκου Αναστασιάδη, αφού ήδη ενημερώθηκαν οι Όλια Παπαδήμα, Σώτος Σιάλαρος, Άντζελα Ευαγγέλου, Λοΐζος Αντωνίου, Εύη Χατζηκωστή και Νίκος Πιερής.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως από το προεδρικό φεύγουν και υπάλληλοι οι οποίοι εργάζονταν για πολλά χρόνια στον Λόφο, τους οποίους δεν μετακίνησε ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης όταν ανέλαβε την προεδρία. Έτσι, επιστολή για να αδειάσουν τα γραφεία τους πήραν οι Μαρία Ευθυμίου, Μάρω Κοφτερού, η πρακτικογράφος Μαρία Παναγή και η Μαρία Αντωνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Πρόεδρος βρίσκεται σε συνεννόηση με την Αστυνομία, ώστε να αλλαχθούν και τα άτομα που βρίσκονται στην προεδρική φρουρά.

ΠΗΓΗ: politis.com.cy