Στην ΑΕΛ έχουν σκοπό να κάνουν ακόμη δύο μετεγγραφές τον Ιανουάριο, με την ομάδα να προσανατολίζεται να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό και επιθετικό.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα αντικαταστήσουν στο παρών στάδιο τον Σάντος και θα ψάξουν τις λύσεις μέσα από το υφιστάμενο ρόστερ.
Υπάρχουν επιλογές και είναι θέμα του προπονητή το πώς θα το διαχειριστεί.
Οι Χριστόφορος Φραντζής, Στυλιανός Παντελή αλλά και Αντρέ Τεσέϊρα αν κριθεί απαραίτητο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν την ικανότητα για να αγωνιστούν ως δεξιά μπακ. Ο αρχηγός της ΑΕΛ, Τεσέϊρα είχε έρθει ως δεξί μπακ από την Λεϊσοες μόνο που μονιμοποιήθηκε ως κεντρικός αμυντικός . Αμυντικά γνωρίζει άριστα την θέση, εκεί που πιθανόν να υστερεί ίσως είναι στο επιθετικό κομμάτι καθώς του λείπει η ταχύτητα και η αδυναμία να διεμβολίσει στην αντίπαλη περιοχή.
Ο Φραντζής που παρεμπιπτόντως σε ενάμιση εβδομάδα θα επιστρέψει λογικά στην διάθεση του προπονητή του είναι επίσης ένας αμυντικογενής μπακ που μπορεί να παίξει καλή άμυνα επίσης. Και ο Φραντζής είναι ένας ποδοσφαιριστής που στο επιθετικό κομμάτι που απαιτεί η θέση ίσως να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως με βάση το αγωνιστικό προφίλ του.
Αυτός που επιθετικά είναι σε καλύτερη θέση από τους τρεις είναι ο Παντελή που έχει την ικανότητα να παίξει πιο επιθετικά και να λειτουργήσει καλύτερα σε αυτό το κομμάτι. Άλλωστε ο Παντελή έχει και την ικανότητα να αγωνιστεί και σαν εξτρέμ κάτι που το έκανε ξανά και στην ΑΕΛ και σε άλλες ομάδες που έπαιζε.
Εκεί που υστερεί σε σχέση με τους άλλους δύο είναι στο αμυντικό κομμάτι.
Ο Τσέντομιρ Γιαννέφσκι έχει επιλογές όπως βλέπουμε το θέμα είναι και ο ίδιος τι σκέφτεται για την συγκεκριμένη θέση. Εκτός και αν αλλάξουν τα δεδομένα και πάλι και η ΑΕΛ πάει τελικά για δεξί μπακ από τώρα.

Μιχαήλ Αριστείδου