Τις επίμαχες φάσεις των αναμετρήσεων της 11ης αγωνιστικής σχολίασε στον Super Sport FM 104.0 ο Γιαννάκης Κυπριανίδης.

ΟΜΟΝΟΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Στο 31’, στο πρώτο γκολ, έτρεξαν δύο παίκτες της Ομόνοιας από πίσω στο δεύτερο δοκάρι, ο Χούπερ τρέχοντας απέσπασε την προσοχή του τερματοφύλακα. Έφυγε από κανονική θέση, αν ήταν οφσάιντ τότε δεν θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ. Το VAR όμως έπρεπε να ελέγξει τον Χούπερ ο οποίος επηρεάζει τη φάση, για μένα έπρεπε να υποδείξει οφσάιντ.

ΕΝΠ-ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ
Στο 76’ είχαμε πέσιμο του Ντιαβαρά από μαρκάρισμα του Τάντι, δεν υπήρχε πέναλτι. Στην εκτέλεση του κόρνερ διαμαρτυρήθηκαν της ΕΝΠ ότι ο Τσελούτσκα χρησιμοποίησε το χέρι. Δεν είδαμε ότι υπήρχε παράβαση. Στο 79’, ζήτησαν χέρι οι παίκτες της ΕΝΠ, τον κάλεσε το VAR και φάνηκε καθαρά ότι ο Ελ Αλουχί χρησιμοποίησε το χέρι του και σωστά δόθηκε το πέναλτι.

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΚΡΙΤΑΣ
Στο 22’ ζήτησαν χέρι σε σουτ του Ζράντι, αλλά χτυπάει στον ώμο του αντίπαλου. Στο 24’ ζήτησε χέρι του Καραγιάννη ο Απόλλωνας, σωστά υπέδειξε το πέναλτι το VAR. Το παράδοξο είναι ότι μέχρι να πάει ο διαιτητής στο onfield review, μας έδειξαν μία κάμερα πίσω από το τέρμα, που ήταν η πιο καθαρή και διευκρινιστική, αλλά αυτό το πλάνο δεν προβλήθηκε στο διαιτητή και στο VAR. Στην κόκκινη του Ρέιθο, ο VAR τον κάλεσε να διορθώσει την κόκκινη. Έβαλε τις τάπες των παπουτσιών στον αντίπαλο, είναι ο ορισμός της κόκκινης κάρτας.

ΑΕΚΑΕΛ
Στο 11’ ο Τσιμπόλα πήρε κίτρινη κάρτα. Δεν πέρασαν 2-3 λεπτά, υπήρξε ένα φάουλ αλλά δεν στέρησε επιθετική ενέργεια της ΑΕΚ, σωστά δεν του έδειξε δεύτερη κίτρινη. Στο 35’ ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ, βλέπουμε ότι ο Μιλίτσεβιτς βάζει το πόδι του για να παίξει την μπάλα, γίνεται εκεί μία μικρή επαφή, με το γόνατό του γίνεται η παράβαση και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Έπρεπε να επέμβει το VAR. Η κίνηση του παίκτη της ΑΕΚ τον ανέτρεψε με το γόνατο.

ΔΟΞΑ-ΑΠΟΕΛ
Στο 31’ είδαμε τον Στυλιανού να βάζει τα πόδια του, άφησε το πόδι του προς τα πίσω, ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ δεν είχε περιθώρια να αλλάξει βηματισμό και σωστά δόθηκε το πέναλτι. Στο 60’, γίνεται μια διεκδίκηση της μπάλας μεταξύ Μαρκίνιος και Αμπντουλαχί, ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα και βλέπουμε στην επαναληπτική προβολή ότι ο Μαρκίνιος έβαλε τα πόδια του όπως τον Ρέθιο. Το παράδοξο είναι πως επενέβη το VAR. Δεν δόθηκε ούτε φάουλ. Έπρεπε να του δείξει κόκκινη κάρτα. Στο 65’ είχαμε την κουτουλιά του Τιντζιανί στον Μαρκίνιος, δεν δόθηκε ούτε φάουλ. Ήταν τουλάχιστον κίτρινη κάρτα.