Γκέλα ολκής για τη Ρεάλ, που έμεινε στο 1-1 με την Τζιρόνα μέσα στη Μαδρίτη και πλέον η Μπαρτσελόνα πλησίασε στον πόντο.

Στο 14ο λεπτό ο Γκατσανίγκα προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Ροδρίγο, έχασε την μπάλα αλλά δεν το πλήρωσε και στο 23’ ο Βραζιλιάνος είχε και δοκάρι. Στο 38’ ο Καρβαχάλ γλίστρησε και ο Ερέρα έκλεψε και σημάδεψε το δοκάρι της Ρεάλ.

Τελικά στο 69ο λεπτό ο Βαλβέρδε έκανε όμορη ενέργεια και γύρισμα από δεξιά και ο Βινίσιους με πλασέ σε κενή εστία, άνοιξε το σκορ για τη Ρεάλ.

Στο 72’ ο Γκατσανίγκα έσωσε μετά από σουτ του Ασένσιο, ενώ στο 79’ η Τζιρόνα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ισπανού εξτρέμ. Ο Στουάνι το εκτέλεσε εύστοχα κι έκανε έτσι το 1-1.

Μάλιστα στο 81’ η Τζιρόνα έχασε απίθανη ευκαιρία με τον Ρικέλμε και στο 89’ ο Μαριάνο σέντραρε από αριστερά, ο Ροδρίγο πλάσαρε και ο Γκατσανίγκα έσωσε εντυπωσιακά. Ο Ροδρίγο σκόραρε στην εξέλιξη της φάσης αλλά ο ρέφερι ακύρωσε ο γκολ για επιθετικό φάουλ.

Στο 90+1’ αποβλήθηκε ο Κρόος με 2η κίτρινη κάρτα.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Ρίντιγκερ, Αλάμπα, Καρβαχάλ, Μεντί (86’ Μιλιτάο), Καμαβινγκά (61’ Ασένσιο), Μόντριτς, Κρόος, Βινίσιους, Βαλβέρδε (86’ Μαριάνο Ντίαθ), Ροδρίγο

ΤΖΙΡΟΝΑ: Γκατσανίγκα, Μιγκέλ (62’ Χαβιέ Ερνάντεθ), Νταβίντ Λόπεθ, Μπουένο, Αρνάου, Οριόλ Ρομέου, Αλέις Γκαρσία, Ερέρα (76’ Στουάνι), Βαλερί (76’ Βίγια), Γιαν Κόουτο (57’ Ρικέλμε), Καστεγιάνοε (76’ Ρεϊνιέρ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ