Παλικαρίσια νίκη για την Τσέλσι, που παρότι αγωνίστηκε για παραπάνω από μία ώρα με δέκα παίκτες, επικράτησε της Λέστερ με 2-1. Πρωταγωνιστής ο Ραχίμ  Στέρλινγκ.

Στο 6ο λεπτό ο Στέρλινγκ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά αλλά ο Λόφτους Τσικ αστόχησε, όντας ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και στο 12’ η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι σε πτώση του Λόφτους Τσικ αλλά ο VAR το πήρε πίσω. Στο 28’ μετά από κόρνερ της Τσέλσι, ο Μπαρνς έφυγε στην κόντρα, ο Γκάλαχερ τον γκρέμισε και ο ρέφερι τον απέβαλλε. Στο 34’ μετά από κόρνερ, ο Έβανς σκόραρε με κεφαλιά αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ στον Μεντί ενώ στο 43’ το φοβερό σουτ του Τζέιμς, τράνταξε το δοκάρι του Γουόρντ. Στην κόντρα, ο Βάρντι έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι, αλλά πλάσαρε άστοχα και στο 45+4’ ο Μεντί έσωσε εντυπωσιακά μετά από σουτ του Καστάιν.

Και στο 47ο λεπτό ο Στέρλινγκ έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε λίγο και στον Αμαρτέι και κατέληξε στα δίχτυα του Γουόρντ για το 1-0. Μάλιστα στο 51ο λεπτό η Τσέλσι είχε και 1ο δοκάρι με τον Στέρλινγκ, ενώ στο 62’ ο Τζέιμς σέντραρε από δεξιά και ο Στέρλινγκ με πλασέ σε κενή εστία, έκανε το 2-0.

Στο 65ο λεπτό ο Μπαρνς άλλαξε με τον Βάρντι και πλάσαρε για το 2-1 και στο 73’ το σουτ του Ιεανάτσο, σταμάτησε στο πλαϊνό δίχτυ.

Στο 80ο λεπτό ο Βάρντι έχασε νέα ευκαιρία, με τον Μεντί να του λέει όχι και στο 87’ η Λέστερ είχε και δοκάρι με τον Αγιόθε.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Τσαλομπά, Λόφτους Τσικ, Γκάλαχερ, Ζορζίνιο (75’ Πούλισικ), Κουκουρέγια (90+2’ Τσίλγουελ), Μάουντ (46’ Αθπιλικουέτα), Στέρλινγκ (75’ Κόβατσιτς), Χάβερτς

ΛΕΣΤΕΡ: Γουόρντ, Καστάιν, Αμαρτέι, Έβανς, Τζάστιν, Μπαρνς, Τίλεμανς (89’ Εντιντί), Σουμαρέ (55’ Αγιόθε Πέρεθ), Ντιούσμπερι Χολ, Πρατ (55’ Ιεανάτσο), Βάρντι