Για τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα μετά από 8 χρόνια στο Μόναχο μίλησε για πρώτη φορά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.
O Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι και επίσημα παίκτης της Μπαρτσελόνα μετά από οκτώ χρόνια στην Μπάγερν Μονάχου. Ο Πολωνός στράικερ μίλησε για τη νέα εμπειρία που θα ζήσει στη Βαρκελώνη με τους Μπλαουγκράνα, πόσο τον ήθελε ο Τσάβι αλλά και τα όσα έγιναν με τους πρωταθλητές Γερμανίας, κάτι που τόσο ο ίδιος αλλά και η ομάδα μετανιώνουν.
Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Πολωνός επιθετικός, για το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού:
«Ήταν οκτώ πανέμορφα χρόνια. Οπότε ελπίζω ότι με μερική απόσταση θα ξεχάσουμε ό,τι συνέβη αυτές τις εβδομάδες. Έγιναν αχρείαστα πράγματα και από τις δυο πλευρές. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι όλα όσα καταφέραμε μαζί. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους οπαδούς, οι οποίοι με στήριξαν και κατάλαβαν την απόφασή μου.
Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες. Δεν είναι εύκολο για μένα να βρω τις σωστές λέξεις. Σκέφτομαι πολλά πράγματα αυτή τη στιγμή, αλλά προσπαθώ να μείνω ήρεμος και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Στο τέλος όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να σκεφτώ, απλά είμαι χαρούμενος που βρέθηκε λύση. Χαίρομαι που θα επιστρέψω γρήγορα στις προπονήσεις με τη Μπαρτσελόνα.
Για μένα αυτό είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Πήρα αυτή την απόφαση πριν από πολύ καιρό διότι ήθελα να παίξω και σε ένα άλλο πρωτάθλημα. Αλλά θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτή ήταν η πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας μου. Ήθελα να ζήσω κάπου άλλου, να ανακαλύψω νέα πράγματα με την οικογένειά μου. Αν δεν γινόταν τώρα, τότε μάλλον δεν θα ήταν ποτέ πιθανό. Ήταν μια ευκαιρία ζωής.
Με τον Τσάβι συναντηθήκαμε κατά τύχη. Αλλά είχαμε καλή χημεία με τη μία. Μου είπε ‘θα σε περιμένω’. Ο Τσάβι μου είπε ότι θα δουλέψουμε καλά μαζί και θα πετύχουμε πολλά. Έχει ξεκάθαρο πλάνο για το πώς θα φέρει την Μπαρτσελόνα ξανά πίσω στην κορυφή. Η Μπαρτσελόνα είχε προβλήματα την περασμένη σεζόν, αλλά ο σύλλογος έχει εκπληκτικές δυνατότητες και έκανε καλές μεταγραφές. Νομίζω ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, πίσω στην κορυφή. Ο στόχος μου είναι πολύ καθαρός, να φτάσουμε εκεί με την Μπαρτσελόνα και να κατακτήσουμε τρόπαια».