Για όλα όσα αφορούν τον Απόλλωνα μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 o εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Φανούριος Κωνσταντίνου.

Για την εξέλιξη της προετοιμασίας: «Ενσωματώθηκαν οι Κύπριοι διεθνείς, αύριο θα έρθει στην Κύπρο και ο Κολ και από κει και πέρα συνεχίζουμε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Είχαμε ένα πρόβλημα με τον Μαλεκκίδη και θα δούμε ακριβώς τι έπαθε. Έχουμε το φιλικό προετοιμασίας με την Δόξα την Κυριακή στο «Γλαύκος Κληρίδης» και στις 16 Ιουλίου η ομάδα θα αναχωρήσει για την Αυστρία».

Θα ολοκληρωθεί το ρόστερ μέχρι την αναχώρηση της ομάδας για την Αυστρία; «Δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό, αυτή είναι η πρόθεση και ο στόχος. Θέλουμε να κάνουμε προσεγμένες κινήσεις και στον κατάλογο α’ και στον κατάλογο β’. Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολες οι περιπτώσεις και χρειάζεται υπομονή, επιμονή και τύχη για να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που δεν είναι η Κύπρος η προτεραιότητα τους».

Για την επέκταση της συνεργασίας με τον Πίττα: «Γνωρίζαμε από την αρχή την έκβαση της υπόθεσης και του Χάμπου και του Πίττα εδώ και μήνες. Κάποιοι άλλοι ονειρεύονταν να τους ντύσουν στα χρώματα των ομάδων τους και τους υπόγραψαν σε άλλες ομάδες αλλά ο Απόλλωνας και ο Νίκος Κίρζης διατήρησαν και τον Πίττα και τον Χάμπο στην ομάδα μας. Και οι δύο έχουν εξελιχθεί σε ηγετικές μορφές σε μια ομάδα όπου οι στόχοι είναι πρωτάθλημα, Κύπελλο και καλή ευρωπαϊκή πορεία».

Ισχύει ότι δεν μπήκε ρήτρα στο συμβόλαιο του Πίττα; «Εμείς αποφεύγουμε να βάζουμε ρήτρα και κυρίως μετά την υπόθεση Μάγκλιτσα που μας άφησε κρεμασμένους. Το είπα από την αρχή ότι ο Απόλλωνας θέλει στα συμφωνητικά να μην μπαίνει ρήτρα. Αν έχουν την ικανότητα να προαχθούν μέσα από τον Απόλλωνα, τότε ο πρόεδρος οριοθετεί την αξία του κάθε περιουσιακού στοιχείου».

Για τον Δημήτρη Πινακά: «Δεν θα μπω σε ονοματολογία για παίκτες που θα έρθουν ή θα φύγουν. Όσοι έχουν συμβόλαιο έχουν συμβατικές υποχρεώσεις. Γι’ αυτούς που θα έρθουν θα προβούμε σε ανακοινώσεις».

Για τους ποδοσφαιριστές που είναι εκτός πλάνων: «Όσοι διατηρούν συμβόλαιο είναι στις Πλευρές πλην από δύο που πήραν σχετική άδεια που είναι ο Ντένιτς και ο Αυλωνίτης».

Αν υπάρχει πρόταση για παραχώρηση του Χαμάς: «Όχι δεν υπάρχει καμιά πρόταση, ο ποδοσφαιριστής δεσμεύεται με πολυετές συμβόλαιο. Ο Απόλλωνας είναι ανοικτός για διαπραγμάτευση».

Με την άφιξη του Καμπράλ θα αποχωρήσει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής; «Όχι. Ο Καμπράλ αγωνίζεται και αριστερά και στοπ δεξί άκρο της επίθεσης. Δεν πρέπει να στοχοποιούμε ότι πρέπει να φύγει κάποιος ποδοσφαιριστής».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Θέλουμε να ξεπεράσουμε κατά πολύ τις 3 χιλιάδες. Την Δευτέρα ολοκληρώνεται η ανανέωση των VIP και από την Τρίτη αρχίζει η ανανέωση των Blue ή να αναβαθμιστούν σε VIP. στις 20 Ιουλίου αρχίζει η ελεύθερη προπώληση»

Υπάρχει ζήτηση; «Γίνεται πανικός».

Για τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΑΠΟΕΛ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ); «Να ρωτήσετε την υπόλοιπη φίλαθλη Κύπρο. Δεν ξέρω που ήταν χθες και ήρθε σήμερα. Ήταν εξαφανισμένος. Δεν έχει δικαίωμα να παίρνει τον Απόλλωνα στο στόμα του και ούτε να μας υποδεικνύει πως θα κινούμαστε επικοινωνιακά όπως εμείς δεν υποδείξαμε σεβόμενοι την ιστορία του ΑΠΟΕΛ. Ήταν ένα πρωτάθλημα που έπαιξαν όλοι με όλους μέχρι την τελευταία αγωνιστικής. Από το πουθενά εμφανίστηκε έτσι για να επιτεθεί στον Απόλλωνα. Εννοείται ότι το ΑΠΟΕΛ είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο με τα όσα έχει πετύχει. Ο Απόλλωνας είναι υγιής ομάδα, μεγάλη ομάδα, δεν πετύχαμε όσα πέτυχε το ΑΠΟΕΛ αλλά πάντοτε έχουμε μέλημα την οικονομική υγεία του».