Ο εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0, και αναφέρθηκε, μέσα σε άλλα, στις μεταγραφές του τριφυλλιού αλλά και στην αύξηση των ξένων-κοινοτικών από 15 σε 17.
Αναλυτικά:
Για το πως πάει η προετοιμασία: «Όλα είναι μια χαρά, όπως τα είχαμε σχεδιάσει και προγραμματίσει. Περιμένουμε το τελευταίο φιλικό με την Ανόρθωση και μετά επιστρέφουμε στην Κύπρο».
Ποια η θέση της Ομόνοιας για την αύξηση των ξένων-κοινοτικών: «Διαφωνούμε με αυτή την πρόταση για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την προκήρυξη. Είναι θέμα αρχής. Εφόσον η προκήρυξη λέει 15, θεωρούμε πως είναι λάθος να αλλάζουμε την προκήρυξη και αφού οι ομάδες έχουν αρχίσει να κάνουν τις μεταγραφές τους, να βλέπουν τα οικονομικά τους με την προκήρυξη. Πρέπει να σταματήσουμε να αλλάζουμε την προκήρυξη αφού συμφωνήθηκε, ή αν είναι έτσι να την αλλάζουμε κάθε μέρα. Γιατί να λειτουργούμε βάση της προκήρυξης και ξαφνικά να την αλλάζουμε για να διαφοροποιούνται τα δεδομένα; Ο δεύτερος λόγος είναι ο Κύπριος ποδοσφαιριστής. Αν προχωρήσουμε σε αυτή την αλλαγή τότε θα είναι η ταφόπλακα της Εθνικής Κύπρου αλλά και του Κύπριου παίκτη. Εμείς έχουμε επενδύσει στον Κύπριο ποδοσφαιριστή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά μια τέτοια απόφαση θα του στερήσει τη δυνατότητα να πάρει ευκαιρίες και να πάει πιο ψηλά».
Ποια η λογική πίσω από αυτή την απόφαση; «Εμάς η λογική μας καθορίζεται βάση της δικής μας λογικής και όχι στρατηγικής που ίσως να γίνεται. Η σκέψη μας πηγάζει μέσα από αυτά που βλέπουμε για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή αλλά και το πρωτάθλημα μας. Δεν μας απασχολεί να έρθουμε αντίθετοι με τη μάζα. Δεν θα αλλάξει η σκέψη μας επειδή η μάζα μπορεί να είναι υπέρ. Εμάς μας απασχολεί το καλό του ποδοσφαίρου».
Για τον Ζε: «Επειδή το θέμα έχει γίνει γνωστό δεν υπάρχει λόγος να αποφύγουμε αυτή την ερώτηση. Είναι ανοικτό το θέμα και ευχόμαστε να κλείσει σύντομα. Από εκεί και πέρα σε ποια θέση θα αγωνίζεται θα τα πούμε όταν ολοκληρωθεί η μεταγραφή».
Για τις επόμενες κινήσεις: «Θέλουμε να ενισχυθούμε με τρεις ή τέσσερεις παίκτες. Ήδη στοχεύουμε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και για να μην μιλάμε υποθετικά θα αναλύσουμε τις μεταγραφές μας στον κόσμο μας και σε ποιες θέσεις θα αγωνίζονται. Θα προσπαθήσουμε μέσα στο επόμενο 10ήμερο να ολοκληρώσουμε ακόμα δύο προσθήκες».