Η αντίστροφη μέτρηση οδεύει προς το τέλος της και το Final Four της EuroLeague… πλησιάζει.

Ο Παναθηναϊκός θα «μονομαχήσει» στον πρώτο ημιτελικό με τη Φενέρμπαχτσε και στο μυαλό των «πράσινων» ξυπνούν ιστορικές μνήμες, αφού στο Βερολίνο είχε «ραφτεί» το 5ο «αστέρι» του Παναθηναϊκού.
Κι όμως, η τοποθεσία του φετινού Final Four έχει σημειολογική σημασία και για έναν παίκτη της ομάδας, ο οποίος είχε ζήσει μία από τις καλύτερες βραδιές της καριέρας του στην Uber Arena.

Ο λόγος για τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, ο οποίος επέστρεψε σε φουλ ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του στη γάμπα και ο ίδιος αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες των συμπαικτών του, απέναντι στην ομάδα του Σάρας Γιασικέβιτσιους.

Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο 28χρονος φόργουορντ θα μπορέσει να αποτελέσει «παράγοντα» του Final Four. Το βέβαιο όμως είναι, πως ο ίδιος, επιστρέφει σε ένα μέρος, όπου αισθάνεται όμορφα.

Εάν γυρίσει κανείς περίπου δύο χρόνια πίσω, θα διαπιστώσει πως στο Βερολίνο, ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ είχε κατακτήσει το Eurobasket του 2022, με την Εθνική Ισπανίας.

jjjjj-wwwww.jpg

Και μάλιστα, αυτό είχε συμβεί, με τον νυν παίκτη του Παναθηναϊκού να πραγματοποιεί «όργια», στον τελικό κόντρα στη Γαλλία.

Με 27 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7/9 τρίποντα είχε ολοκληρώσει εκείνο το παιχνίδι ο Χουάντσο, ο οποίος είχε οδηγήσει την Ισπανία στη νίκη με 88-76, ενώ είχε αναδειχθεί και πολυτιμότερος του τελικού.
Παρόλα αυτά, το κορυφαίο στιγμιότυπο του τελικού δεν βγήκε μέσα από την φοβερή εμφάνιση του Χουάντσο, αλλά έλαβε χώρα αργότερα.

Όταν λοιπόν ο Βίλι Ερνανγκόμεθ άκουσε το όνομά του για το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της διοργάνωσης, ο τηλεοπτικός φακός «έπιασε» τον αδελφό του, Χουάντσο, να δακρύζει και να χειροκροτεί. Δείγμα της αγάπης που τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Αυτή η ιστορία είχε ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο για τον Ισπανό φόργουορντ. Και δύο χρόνια αργότερα, στην ίδια πόλη και στο ίδιο γήπεδο, εκείνος… ονειρεύεται κούπα και με τον Παναθηναϊκό και μένει να φανεί, εάν η επιθυμία του, θα γίνει πραγματικότητα!